avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire plata salarii asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire plata salarii asociatie

Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii as putea fi scutita de retinerea sumei de bani din cuantumul lunar pentru salariile presedintelui asociatiei de proprietari si ale celor din comitetul executiv ? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:27, 4 Decembrie 2011
intrebarea era generala nu viza un anumit utilizator.
pentru doamna elga50
curioasa treaba cu martienii - asta seamna a film rusesc, cu comunisti
nu ma indoiesc ca sunt oameni si tocmai de aceea nu cred
daca dumneavoastra ati intalnit asemenea caz ma bucur
din pdv meu de vedere argumentul e subtire si am curaj sa afirm ca din 100 de asociatii de proprietari nu o sa gasiti una care sa accepte ideea dumneavoasta(numai in cazul daca nu cumva sunt martieni )

Am spus ca NUMAI in acest caz, sugerandu-i utilizatoarei, in cazul in care doreste sa fie scutita de plata salariilor, ca numai AG ar putea sa-i acorde aceasta scutire.
A exista o posibilitate teoretica, nu inseamna deloc traducerea in realitate, decat daca se indeplinesc conditiile, adica sa vrea AG.

N-am spus nicio clipa ca se practica asa ceva. Nu stiu de unde ati inteles asta?!
bestlegis a scris:

Singura sansa pe care o aveti sa atacati hotararea AGA prin care s-au stabilit cotele pentru: cheltuieli administrative si/sau gospodarire.

Adunarea generala nu stabileste "cotele pentru cheltuieli administrative si/sau gospodarire", acestea fiind repartizate pe cota indiviza (suprafata utila) conform HG 1588/2007. Asa ca nefiind o hotarare a adunarii generale, nu are ce ataca.

Daca, totusi, intr-o adunare generala, un proprietar, doi sau mai multi, ar reusi sa determine participantii, sa obtina votul a 50%+1 sa fie scutiti de la plata cotelor din cheltuielile salariale, aceasta devine astfel hotarare a adunarii generale. Numai ca de-abia aceasta hotarare poate fi atacata cu succes in instanta, in termen de 45 de zile, de catre orice proprietar, inclusiv de cei care nu au participat la adunarea generala, tocmai pentru ca aceasta hotarare incalca legea si-i prejudiciaza pe unii proprietari.

Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cenzor si presedinte aurelia231 aurelia231 Daca cenzorul si presedintele fac parte din Comisie ,este necesar un contract ? sau pot veni ca si voluntari in cadrul Asociatiei ? ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Administratie bloc: trebuie sa platesc salariu presedintelui? lazardaniel62 lazardaniel62 Sunt obligat sa platesc salariul presedintelui de bloc? Daca da, care este suma maxima si cea minima? (vezi toată discuția)