avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LISTA CU MARTORI SAU INTEROGATORIU?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LISTA CU MARTORI SAU INTEROGATORIU?

Am un proces pe rol.Pot solicita sa fie chemati la interogatoriu si doua persoane de care am facut vorbire in actiunea contra paratului,si care din interogatoiu ar spune tocmai ceea ce eu am afrimat in actiune?Acestea locuiesc impreuna cu paratul ilegal intr-un imobil care imi apartine si mie.Martori am altii.Dar eu practic doresc sa dovedesc ca acestea locuiesc in fapt acolo.
sau ii pot cita si pe ca martori?
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 19:27, 4 Decembrie 2011
daca instanta va admite cererea, puteti sa-i chemati de martori, insa, probabil ar fi mai simplu sa obtineti un inscris din care sa rezulte ca si ei locuiesc la aceeasi adresa cu paratul...
Daca prin exceptie cer instantei sa admita pe sotie ca martor intrucat ,cunoate foarte bine situatie?
Martorii trebuie să fie persoane care nu au vreun interes în acel litigiu.
Potrivit art.189 alin.1 C.proc.civ., nu pot fi ascultaţi ca martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, chiar despărţit;
3. interzişii judecătoreşti;
4. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.

Cât priveşte rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv, precum şi soţul sau fostul soţ interdicţia este numai relativă, întrucât alin.2 al art.189 C.proc.civ. prevede că părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin.1 pct.1 şi 2 .
mai leusan...una din conditiile de forma a actului juridic e reprezentata de forma ad probationem..
inteleg ca nu o ai..adica nu esti in sfera contractelor/actelor ..ci in sfera abuziva, a delictlui civil..
martori poti avea pe oricine STIE, cu exceptia celor opriti de lege..iar de interogat poti interoga paratii sau persoane cu care esti in contradictoriu..
proba cu martori este inadmisibila in conditiile in care intergogatoriul este inadmisibil:)
...
e tema mea de la diploma..acest subiect si ciobanu mi-a ridicat nota..
deci:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori proces madalina vlasceanu madalina vlasceanu buna seara, am si o intrebare: pot fi verii primari martori intr-un proces? multumesc (vezi toată discuția)
Pe cine poti numi martor? bobo7908 bobo7908 BUNA ZIUA! AM O INTREBARE .....INTR-O PLANGERE POTI NUMI CA MARTOR O RUDA DE GRADUL 1 SAU 2 ? POATE E O INTREBARE BANALA DAR NU AM AVUT DE A FACE CU ASA ... (vezi toată discuția)
Martori=afini cazandetuica cazandetuica Va rog un sfat, intr-un proces pe pretentii, cumnatul meu a fost refuzat ca martor, motivand ca e ruda, intrucat si mama lui,mama cumnatului era martora, o pot ... (vezi toată discuția)