Am un proces pe rol.Pot solicita sa fie chemati la interogatoriu si doua persoane de care am facut vorbire in actiunea contra paratului,si care din interogatoiu ar spune tocmai ceea ce eu am afrimat in actiune?Acestea locuiesc impreuna cu paratul ilegal intr-un imobil care imi apartine si mie.Martori am altii.Dar eu practic doresc sa dovedesc ca acestea locuiesc in fapt acolo.
sau ii pot cita si pe ca martori?
daca instanta va admite cererea, puteti sa-i chemati de martori, insa, probabil ar fi mai simplu sa obtineti un inscris din care sa rezulte ca si ei locuiesc la aceeasi adresa cu paratul...
Martorii trebuie să fie persoane care nu au vreun interes în acel litigiu.
Potrivit art.189 alin.1 C.proc.civ., nu pot fi ascultaţi ca martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv; 2. soţul, chiar despărţit;
3. interzişii judecătoreşti;
4. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
Cât priveşte rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv, precum şi soţul sau fostul soţ interdicţia este numai relativă, întrucât alin.2 al art.189 C.proc.civ. prevede că părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin.1 pct.1 şi 2 .
mai leusan...una din conditiile de forma a actului juridic e reprezentata de forma ad probationem..
inteleg ca nu o ai..adica nu esti in sfera contractelor/actelor ..ci in sfera abuziva, a delictlui civil..
martori poti avea pe oricine STIE, cu exceptia celor opriti de lege..iar de interogat poti interoga paratii sau persoane cu care esti in contradictoriu..
proba cu martori este inadmisibila in conditiile in care intergogatoriul este inadmisibil:)
...
Martori=afini
cazandetuica
Va rog un sfat, intr-un proces pe pretentii, cumnatul meu a fost refuzat ca martor, motivand ca e ruda, intrucat si mama lui,mama cumnatului era martora, o pot ... (vezi toată discuția)