atim a scris:
Am inteles , spatiul este inchiriat, dar dupa cate stiu, domeniul public nu poate fi inchiriat sau cesionat.
E strada, iar strada se supune legii circulatiei pe drumurile publice.
Stiu ca primaria are nevoie de bani, dar strada nu e loc de parcare cu plata, iar daca e cu plata si nu are un mod automat de plata cei ce incaseaza bani trebuie sa fie dotati cu casa de marcat.As dori un comentariu autorizat.
1. De unde stiti ca domeniul public nu se inchiriaza?
2. E adevarat ca pe strada se circula conform Codului rutier, dar asta nu exclude si nu pune in discutie cum foloseste proprietarul, adica primaria, spatiul public care este format nu numai din drumuri, ci din locuri pe care nu se circula sau pe care poate restrange - are acest drept - circulatia.
Primaria isi organizeaza domeniul public, construind bulevarde, strazi, cai, alei, le poate amenaja, le poate desfiinta sau infiinta, le poate moderniza etc, iar pe drumurile pe care le-a organizat ca fiind publice se circula conform Codului rutier. Una nu o exclude pe cealalta.
3. Ce va face sa credeti ca oricare persoana care v-a raspuns n-ar fi indreptatita?
Autorizata de cine? Numai lipsa
blazonului de la contul de utilizator? Nu va lasati inselat de aparente.
Blazonul sau limbajul scortos nu face ca cineva a fi mai indreptatit sa va raspunda mai mult decat o persoana cu stil mai liber si
fara blazon... E suficient sa va plimbati prin forum cateva ore si o sa va lamuriti....
Si eu as putea sa-mi pun un asemenea blazon ca fiind
functionar in primarie. Atunci m-ati considera
indreptatita,
autorizata sa va raspund?
Oricine va poate cita din legi, important este sa puna in legatura citatul cu intrebarea si nelamurirea dv., intr-o corecta relatie. Scoaterea din context sau citarea din legi fara discernamant, fara legatura directa cu ce intreaba utilizatorul, este chiar mai daunatoare decat lipsa unui raspuns.