avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cat timp saptamanal are dreptul tatal sa stea cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cat timp saptamanal are dreptul tatal sa stea cu copilul mic alaptat?

Buna ziua, am o intrebare la dvs. In cazul unui divort, copilul mic (alaptat, 1 an si 4 luni) cam cat timp are dreptul sa petreaca cu tatal lui saptamanal?Trebuie sa stea si in prezenta mamei sau nu neaparat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:01, 4 Decembrie 2011
In mod normal, un tata are dreptul sa isi petreaca tot timpul alaturi de copilul sau, la fel ca si o mama. In situatia in care timpul tatalui este restrictionat se ajunge in instanta, iar hotararea pronuntata reprezinta mai degraba o metoda de obligare a mamei. Consider ca cea mai buna metoda este colaborarea parintilor in ceea ce priveste minorul, nu plimbatul prin instanta.
Referitor strict la intrebarea pe care ati pus-o, imi permit sa adaug ca la varsta de 1 an si 4 luni, chiar daca alaptati copilul, masa la san nu este una cu caracter permanent, eu consider ca este doar un supliment. Banuiesc ca micutul mananca si altceva, adica ciorbita sau supa, piure de cartofi, un orez, perisoare din carne de pasare. Eu nu pot sa cred ca il hraniti numai cu lapte matern. De aceea, deoarece si eu sunt mama consider ca nu trebuie sa va ascundeti in spatele acestui motiv, pentru a nu-i da dreptul tatalui de a-si vedea sau petrece cu copilul lui cateva ore. Asa cum a scris mai sus @m_ella, incercati sa va intelegeti cu tatal copilului decat sa va plimbati prin tribunal. Ganditi-va ca micutul va creste, vor trece anii si atunci nu il mai puteti impiedica sa-si vada tatal daca va dori acest lucru.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Custodia Mybabyy Mybabyy Buna ziua . Cui ii rămâne custodia copilului dacă este minor (4 luni) dacă este si alaptat la san ? Iar mama nu are loc de munca si sta la părinți.. Iar ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)