avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua.Dupa terminarea indemnizatiei de crestere a copilului am intrat in somaj deoarece patronul nu mai avea nevoie de personal am avut dreptul la 6 luni de somaj din care am stat doar 3 luni deoarece am inceput sa lucrez la acelasi patron cu un contract determinat de 6 luni urmand sa mai continui inca 3 luni de somaj dupa cele 6 luni insa eu nu mi-am depus actele pt somaj dupa terminarea contractului si m-am angajat la o alta firma dar unde am stat doar 1 luna si am plecat la demisie ,intrebarea mea e daca mai pot sa imi depun pt continuarea celor 3 luni de somaj?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:29, 4 Decembrie 2011
Incetarea contractului de munca din initiativa angajatului nu da dreptul acestuia de a beneficia de asigurarile sociale pentru somaj.
1. Pentru indemnizatia de somaj conteaza cum a incetat ultimul contract individual de munca (CIM).
2. Cum ultimul CIM a incetat prin demisie nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj si nici nu puteti continua sa primiti indemnizatia de somaj pe cele 3 luni ramase de la ultimul somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer angajat pe perioada determinata dobrasebastian dobrasebastian Buna ziua! Am beneficiat de somaj timp de 6 luni dupa care am fost angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni,pe 15 septembrie2013 contractul expira ... (vezi toată discuția)
Am incheiat contract de munca pe perioada determinata, pot sa reiau somajul? ionut2302 ionut2302 buna ziua! am terminat scoala dupa care am beneficiat de somaj o singura luna pentru ca am gasit sa ma angajez cu contract de munca pe 2 luni,mai e vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada determinata? anamariamagdici anamariamagdici Buna ziua...am două intrebări referitor la somaj si anume: 1. momentan ma aflu in concediu crestere copil pana in iunie 2011, daca ma angajez pe o perioada ... (vezi toată discuția)