avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O situatie anormala, inexplicabila !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O situatie anormala, inexplicabila !!!

Buna ziua,

Prezint urmatoare situatie :
- la data de 01.12.2010 o persoana este angajata de SC X SRL cu C.I.M. pe perioada nedeterminata, cu locul de munca la domiciliu(trecut in C.I.M.) ;
- in aprilie 2011 salariatul solicitand detalii legate de existenta(sau nu) a C.I.M.-ului semnat cu SC X SRL primeste drept raspuns de la I.T.M.(tinand cont ca la momentul 01.12.2010 C.I.M.-ul inca se depunea spre inregistrare la I.T.M.) ca este salariat al SC X SRL din data de 01.12.2010, precum si o copie de pe C.I.M.-ul depus de SC X SRL la I.T.M. ;
- in noiembrie 2011 salariatul resolicitand informatii legale de C.I.M.-ul semnat cu SC X SRL primeste(spre stupoarea lui !!!) urmatorul raspuns :
"va informam ca, SC X SRL cu sediul in Y, a emis Decizia nr. z/04.12.2010, cu data incetarii contractului individual de munca, 01.12.2010, inregistrata la ITM in data de 07.12.2010" .
- mai mult decat atat SC X SRL ar fi emis Decizia nr. z/04.12.2010 in baza art.55 lit.b Codul Muncii - cu acordul partilor, desi salariatul nu si-a dat Demisia niciodata(!!!!).

Momentan salariatul asteapta ca I.T.M.ul sa-i comunice Decizia nr. z/04.12.2010 a SC X SRL, de incetarea a C.I.M.-ului sau si eventual Demisia sa (!!!).

Acum va rog sa-mi lamuriti urmatoarele aspecte :
- se poate ca printr-o decizie emisa in 04.12.2010 sa inceteze un C.I.M. cu data de 01.12.2010 ?
- in cazul inregistrarilor transmise online in Revisal se poate dovedi data transmiterii acesteia ?
- in cazul in care salariatul cheama in instanta pe SC X SRL pentru neplata salariului si a impozitelor aferente perioadei aprilie 2011(cand I.T.M.-ul ia adus la cunostinta ca este salariat al SC X SRL), acesta poate chema in garantie I.T.M.-ul ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 5 Decembrie 2011
nimar a scris:

Buna ziua,

.........
Acum va rog sa-mi lamuriti urmatoarele aspecte :
- se poate ca printr-o decizie emisa in 04.12.2010 sa inceteze un C.I.M. cu data de 01.12.2010 ?
- in cazul inregistrarilor transmise online in Revisal se poate dovedi data transmiterii acesteia ?
- in cazul in care salariatul cheama in instanta pe SC X SRL pentru neplata salariului si a impozitelor aferente perioadei aprilie 2011(cand I.T.M.-ul ia adus la cunostinta ca este salariat al SC X SRL), acesta poate chema in garantie I.T.M.-ul ?

Multumesc.

1. Raspunsul este afirmativ la aceasta prima intrebare ... in principiu, marea majoritate a deciziilor de incetare a raportului de munca se emiteau dupa data incetarii c.i.m. si nu la data incetarii arportului de munca.

2. Da, se poate dovedi data transmiterii registrului la ITM ... fie prin depunere la ghiseu, fie prin transmiterea online a acestuia.

3. Cererea de chemare in garantie nu cred ca va fi admisa , intrucat potrivit art.60 alin.1 C.proc.civ., partea poate să cheme în garanţie o altă persoană împotriva căreia ar putea să se îndrepte, în cazul când ar cădea în pretenţii cu o cerere în garanţie sau în despăgubire . Altfel spus, partea care ar putea să piardă procesul, poate să formuleze o cerere de chemare în garanţie a celui care îi datorează garanţie sau despăgubiri.
freeelis a scris:

2. Da, se poate dovedi data transmiterii registrului la ITM ... fie prin depunere la ghiseu, fie prin transmiterea online a acestuia.

Lamuti-mi un lucru legat de depunerea documentelor la ghiseul I.T.M. -ului.
Este adevarat ca orice act depus de angajator la I.T.M.(in perioada 12.2010) este scanat in data receptiei si inregistrat in Serviciul Arhivare Electronica(S.A.E.), deci se poate verifica si data aferenta documentului din S.A.E. al I.T.M.- ULUI ?

Solicit aceste lamuriri deoarece salariatul "suspecteaza complicitatea" a cel putin unui functionar de la I.T.M. cu angajatorul in inregistrarea acestei Decizii de incetarea a C.I.M.-ului undeva dupa aprilie 2011.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
nimar, utilizator
nimar a scris:

freeelis a scris:

Lamuti-mi un lucru legat de depunerea documentelor la ghiseul I.T.M. -ului.
Este adevarat ca orice act depus de angajator la I.T.M.(in perioada 12.2010) este scanat in data receptiei si inregistrat in Serviciul Arhivare Electronica(S.A.E.), deci se poate verifica si data aferenta documentului din S.A.E. al I.T.M.- ULUI ?

Solicit aceste lamuriri deoarece salariatul "suspecteaza complicitatea" a cel putin unui functionar de la I.T.M. cu angajatorul in inregistrarea acestei Decizii de incetarea a C.I.M.-ului undeva dupa aprilie 2011.

Multumesc.

Nu exista asa ceva ... S.A:E ... actele care isi produc efectele pana la 31.12.2010 se depun la ITM spre vizare ...

Asa cum am mai spus data transmiterii incetarii c.i.m. prin REVISAL se poate dovedi ... chiar daca viza ITM-ul este pusa in termen, la transiterea registrului nu se poate modifica dat transmiterii nici daca este depus la ghiseu , nici daca este depus online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vizualizare cim incetat de catre ajofm gina2010 gina2010 Buna ziua, am incetat cim ul pe data de 02.03.2015 dupa preavizul legal de 20 de zile, cf art 75. al 1 si 65.1; am toate documentele eliberate de catre fostul ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala - cerere de chemare in garantie Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, situatia este asa: Contract prestari servicii intre SRL/prestator si ONG /beneficiar, din feb 2019 si incetat in ian 2020.( deci sunt incetate ... (vezi toată discuția)
Concediu medical prezentat dupa intrerupere contract cf. art. 81 alin.7 mcrisa mcrisa Buna ziua, in cursul zilei de ieri 30.05 am depus demisia la angajatorul meu, documentul fiind inregistrat in aceiasi zi. Astazi, 31.05 mi-a fost eliberat un ... (vezi toată discuția)