avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mos Craciun,nenea Executorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mos Craciun,nenea Executorul

Buna.Am divortat de cetatean italian,la Resita.Am castigat incredintarea minorului(4ani),dansul il poate lua de Craciun ,Paste si o luna din vara.Nu a fost multumit si a facut recurs,am castigat tot eu recursul.Sentinta este definitiva dar a facut recurs la curtea de apel din Timisoara,termen in ianuarie 2012.Acum ma ameninta cu executarea silita.Se poate pune in aplicare o sentinta definitiva dar care este totusi pe rol si nu este irevocabila?Sper sa imi raspundeti cat de curand...Cu stima,Monica.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:17, 7 Decembrie 2011
O considera ca ar fi o executare vremelnica. Se poate cere suspendarea executarii vremelnice conform art 280 C.Proc Civ. ( Art. 280
Cererea pentru suspendarea executiei vremelnice se va putea face fie o data cu apelul fie deosebit in tot cursul instantei de apel.
Cererea se va depune la prima instanta sau instanta de apel, in care caz se va alatura in copie legalizata dispozitivul hotararii.
Cererea de suspendare se va judeca de instanta de apel. Dispozitiile art. 403 alin. 3 sunt aplicabile.
Suspendarea va putea fi incuviintata numai cu dare de cautiune, al carei cuantum il va fixa instanta.
Pana la dezlegarea cererii de suspendare aceasta va putea fi incuviintata vremelnic, prin ordonanta presedintiala, chiar inainte de sosirea dosarului, cu respectarea cerintei prevazute la alin. 4. )
In primul rand,multumesc frumos pentru raspuns.Ce ma sfatuiti sa fac,deoarece copilul nu vrea sa mearga la tatal lui si nici nu se stie daca o sa-l mai vad daca pleaca in Italia cu siguranta nu il va mai aduce...Sa deschid un alt proces pt.vizita minor la domiciliul minorului?In caz ca totusi copilul va pleca,la cine sa cer garantia ca se va reantoarce?Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac,am mai vorbit si cu alte persoane,dar am avut numai raspunsuri contradictorii
1. Nu-l poate soate din tara fara acordul dvs. expres.daor daca se prevede expres in hotarare, ceeace ar fi in neregula cu hotararea.
2. Nici un executor nu va poate lua copilul impotriva vointei sale.
Va multumesc frumos pentru raspuns.Dar eu inca mai pot sa atac hotararea?Din pacata sa omis sa se ceara vizita minorului doar la domiciliul minorului.Repet,am o sentinta definitiva cu apel facut tot de tatal copilului!Sfatuiti-ma ceva...ce pot sa mai fac?
unele instante accepta si in apel o precizare de genul asta. daca nu accepta instanta trebuie sa faceti o noua actiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala steven2011 steven2011 daca sentinta este definitiva si irevocabila,se poate cere retroactiv pensia de intretinere (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Directia de \\asistenta Sociala a obtinut in instanta prin ordonanta presid. dreptul de a -mi lua copilul ... (vezi toată discuția)
Cautiunea pentru suspendareaa executarii hot. jud. pop sorin pop sorin Buna Conform Art. 280. - \'\'Cererea pentru suspendarea executării*) vremelnice se va putea face fie odată cu apelul fie deosebit în tot cursul ... (vezi toată discuția)