avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pentru concediu de maternitate pentru un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pentru concediu de maternitate pentru un angajat cu mai multe contracte

Buna ziua

As vrea sa va prezint un caz despre un angajat care are mai mukte contracte de munca , unul la societatea unde are functia de baza si 3 contracte cu timp partial la alte societati, problema se pune in felul urmator :
- angajatul vrea sa intre in concediu de maternitate si intrebarea este:: cum se inregistreaza suspendarea contactului de munca pentru societatile la care are part time si cum se face calculul pentru indemnizatia concediului de maternitate.
Certificatul medical se inregistreaza doar la societatea unde are functia de baza, cum se procedeaza cu celelalte contracte..?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 8 Octombrie 2008
La celelalte societati se depun copii ale certificatului medical.
La societatea unde are locul de munca de baza duce originalul certificatului medical iar la ceilati cate o copie (asta in fiecare luna). Toti angajatorii ii fac suspendarea CIM.
Fiecare societate ii calculeaza indemnizatia de maternitate separat. Salariata si angajatorii au contribuit, prin fiecare CIM, la fondul CASS din care se plateste indemnizatia.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Am si eu o intrebare daca ma aflu in concediu medical din data de 9 08 2008 fiind insarcinata iar recomandarea medicului a fost de repaus total la pat as vrea sa stiu cui ma pot adresa sa imi primesc salariul pt ca firma la care am lucrat refuza sa imi plateasca concediul medical spunandu-mi ca nu am nici un drept de a primi banii pana nu intru in concediu de maternitate
Duceti certificatul de concediu medical la firma si sunt obligati sa il plateasca. Mai ales ca este platit din fondurile CASS.
Potrivit art. 33 din O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate pentru persoana care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform ordonantei mentionate, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal suspenda cim-ul? Olivia E Olivia E Buna ziua, Am o salaraiata insarcinata care in luna iunie a prezentat un concediu medical la servici (ea fiind insarcinata in luna a VIII a de sarcina in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Pe data de 14 aprilie 2012, primul copil implineste varsta de 2ani si se termina si concediul de crestere copil. In prezent sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ( prenatal + lehuzie) marusia80m marusia80m Buna ziua, sunt o graviduta in saptamana 30 de sarcina si trebuie sa merg la medicul de familie pentru concediu prenatal. As vrea sa stiu daca pe langa acel ... (vezi toată discuția)