As vrea sa va prezint un caz despre un angajat care are mai mukte contracte de munca , unul la societatea unde are functia de baza si 3 contracte cu timp partial la alte societati, problema se pune in felul urmator :
- angajatul vrea sa intre in concediu de maternitate si intrebarea este:: cum se inregistreaza suspendarea contactului de munca pentru societatile la care are part time si cum se face calculul pentru indemnizatia concediului de maternitate.
Certificatul medical se inregistreaza doar la societatea unde are functia de baza, cum se procedeaza cu celelalte contracte..?
Multumesc!
La societatea unde are locul de munca de baza duce originalul certificatului medical iar la ceilati cate o copie (asta in fiecare luna). Toti angajatorii ii fac suspendarea CIM.
Fiecare societate ii calculeaza indemnizatia de maternitate separat. Salariata si angajatorii au contribuit, prin fiecare CIM, la fondul CASS din care se plateste indemnizatia.
Am si eu o intrebare daca ma aflu in concediu medical din data de 9 08 2008 fiind insarcinata iar recomandarea medicului a fost de repaus total la pat as vrea sa stiu cui ma pot adresa sa imi primesc salariul pt ca firma la care am lucrat refuza sa imi plateasca concediul medical spunandu-mi ca nu am nici un drept de a primi banii pana nu intru in concediu de maternitate
Potrivit art. 33 din O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate pentru persoana care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform ordonantei mentionate, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.