avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indeplinesc conditia de stagiu pentru a beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indeplinesc conditia de stagiu pentru a beneficia de somaj?

Buna ziua,
Am o mare nelamurire, eu am muncit 1 an si jumatate la o firma(mai 2010-octombrie 2011).Ultimul an l-am lucrat part-time la firma asta(sept 2010-sept2011).Mi-am dat demisia de la aceasta firma si m-am angajat la alta; de la aceasta firma am fost concediata cu drept de somaj.Intrebarea mea este: pot lua somaj daca ultimele 12 luni le am part-time la fostul loc de munca(stiu ca se cumuleaza 12 luni in ultimele 24).Si poate sa imi dea stagiul de cotizare pe toata perioada cat am lucrat la ei(de acolo mi-au zis ca imi dau doar pe ultimele 12 luni).
Precizes ca am lucrati aproape 4 ani fara inrerupere din care ultimul cum spuneam part time(4 ore).Astept un resp cat mai urgent.multumesc de intelegere
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
andreeaeabulgar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 5 Decembrie 2011
1. Din ultimele 24 de luni se cumuleaza cele lucrate cu program normal de 8 ore pe zi cu cele lucrate part-time, care se iau in calcul proprotional cu timpul normal iar suma trebuie sa de 12 luni cu program normal.
2. Adica la 2 luni cu 4 ore pe zi se considera 1 luna cu 8 ore pe zi.
3. Cele 24 de luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.
4. Din datele prezentate de dvs. reiese ca indepliniti conditia celor 12 luni.
5. Este suficient daca fostul angajator va da adeverinta cu 12 luni (dar puteti cere o adeverinta de vechime cu toata perioada cat ati lucrat acolo).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru part-time D33a87 D33a87 Buna ziua! Am lucrat de la 1 noiembrie 2008 pana la 1 noiembrie 2010 la o firma pe un post full-time dupa care am fost mutata pe un post part-time la o alta ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? marcelaL marcelaL Am lucrat fara intrerupere pana in iunie 2010 de unde am plecat cu demisie.Timp de sase luni nu am mai lucrat nicaieri.In ultima luna am lucrat la o firma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Pentru somaj, am nevoie de adeverinta de la fostul loc de munca? marysa marysa Buna ziua, Am fost angajata in septembrie anul trecut la o firma, timp de o luna de zile am fost cu norma intreaga, iar incepand din octombrie, \"am fost pusi ... (vezi toată discuția)