avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... codul civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

codul civil

Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care il detin proprietate personala inainte de casatoreie?Cum este posibil asa ceva?Se va mai cununa cineva in ziua de azi dupa noul cod civil?Este cea mai mare aberatie,se poate incheia un contrct prenuptial in care sa se specifice ca el nu are dreptul la casa mea si bunurile mele dobindite inainte de casatorie,adica eu am muncit sa-mi fac o casa el avenit fara nimic si pe urma impart bunurile mele munca mea cu el??Cine cine cine se va mai cununa o sa fim o tara care traim in preacurvie sau curvie,face-ti ceva domnilor care sinteti cu legile in mina si aduceti modificari la el.Va multumesc.
Doamna notar se referea ,probabil ,la prevederile art. 321-322 din Noul Cod civil, referitoare la ,,locuinta familiei,.Citit aceste texte delege, pentru a va elucida nelamurirea.
Ei nu este chiar asa. Tu inchei un contract prenuptial in care specifici clar faptul ca detii un apartament in prorietate, + alte bunuri x y z. ( ceea ce detii tu si ceea ce detine el la data casatoriei) Specifii clar ca din caz de divort fiecare ramane cu ceea ce a avut initial + ceea ce a acumulat in timpul casatoriei impartit la 2 - pentru ca asa e corect.
Nu are sanse sa "nu vrea sa plece din casa ta " daca rezulta clar dintr-un contract perfect legal ( prenuptial) ca este un bun detinut inaintea casatoriei,.. si este proprietatea ta exclusiva. Vrea sau nu vrea, exista executarea judecatoreasca si pentru el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri proprii - bunuri comune luk2011 luk2011 Conform Art. 31 : Art. 31. - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot: a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei. Ce se ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei Radu Aura Radu Aura Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie. Daca in timpul casatoriei se achizitioneaza un imobil, pe actul de vanzare cumparare( pe actul de ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)