avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... \"Aplicã pedeapsã complementarã a interzicerii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

"Aplicã pedeapsã complementarã a interzicerii dreptului de a conduce pe o perioadã de 6 ani." - cand isi poate redobandi permisul?

buna ziua,sotul meu are un proces in care din nefericire sa sf. cu uciderea sotiei soferului,a avut recurs,si ia dat 2ani si 6luni inchisoare ,conform art178 ucidere din culpa si 6ani pt permis.intrebarea mea este :dc si avocatul reclamantului a fost de acord sa ii reduca pedeapsa ca a inteles ca nu era baut,ca a fost ghinion...si el e de meserie sofer de ce nu sa putut reduce pedeapsa cu referire la permis,el cd poate da din nou pt permis?poate dupa un an?sau cd?va multumesc
la recurs ia spus ca e nefondat.......si a ramas cum a scris la pascani:olutie: Condamnă inculpatul la pedepsele de 2 ani şi 6 luni,respectiv 8 luni închisoare, pedeapsă rezultantă 2 ani şi 6 luni conform art.86 ind.1 C.p.. Termenul de încercare este de 6 ani. Aplică pedeapsă complementară a interzicerii dreptului de a conduce pe o perioadă de 6 ani.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
peisicc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 15:17, 5 Decembrie 2011
Poate sustine examenul dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii .
deci dupa un an poate da iar pt permis?
La implinirea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotarari judecatoresti de condamnare poate depune actele in vederea obtinerii unui nou examen pt obtinerea permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea incetarii pedepsei si redobandirea permisului Markk Markk se poate face ceva in privinta asta ca sa se inceteze pedeapsa de la 1 an mai mica si sa pot sa imi fac din nou scoala de soferi?avand o alcoolemie de 1,35 la ... (vezi toată discuția)
Doresc si eu sa stiu ce"insemna "... si daca mai pot recupera permisul de conducere ??? inteu87 inteu87 Solutie: În baza art.3201 alin.4 Cod procedură penală - admite cererea formulată de către inculpat ...... la 6 (şase) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Permisul anulat mariustec mariustec Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost ... (vezi toată discuția)