avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legea gestiunii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legea gestiunii

Buna ziua ,

As dori sa stiu daca am un angajat pe post de gestionar , am inteles ca trebuie sa ii opresc o garantie , etc , dar nu imi este clar daca sunt obligata sa fac asta ca si angajator, exista o amenda care se poate sa o primesc pentru nerespectarea legii privind angajarea gestionarului ?
Am citit legea nr.22 din 1969 , dar nu gasesc nimic referitor la contraventii.


Multumesc pentru timpul acordat,
M.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Mariralu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 08:15, 6 Decembrie 2011
Legea este in vigoare. Aceasta nu prevede sanctiuni pentru angajator in situatia in care nu opreste garantii de la gestionar. Si atunci, dar si acum, unii gestionari provoaca pagube, fie intentionat sau din culpa. Este o masura de precautie a angajatorului, reglementata legal. Doamne fereste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea gestiunii Mariralu Mariralu Buna ziua , As dori sa stiu daca am un angajat pe post de gestionar , am inteles ca trebuie sa ii opresc o garantie , etc , dar nu imi este clar daca sunt ... (vezi toată discuția)
Garantii gestionari dalinel dalinel Este obligatoriu pentru o societate comerciala sa retina garantii de la angajatii cu functie/rol de gestionari? Daca nu, retine care sunt consecintele? (in ... (vezi toată discuția)
Garantia de gestiune Adekkina Adekkina Buna seara, Va rog sa imi spuneti,daca angajata fiind,pot solicita angajatorului restituirea partiala a garantiei de gestiune acumulate,dat fiind ca nu am ... (vezi toată discuția)