avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa-mi indicati conform carei legi se face impartirea terenului la iesirea din indiviziune.
Concret : 2 apartamente ,X cu o cota de 2/3 si Y cu o cota de 1/3. Se cere iesirea din indiviziune pentru gradina si se merge pe aceleasi cote, dar apartamentul Y cu cota de 1/3 are teren construit mai mult decat X cel cu cota de 2/3. De ce nu se poate tine cont si de terenul construit pe care fiecare apartament il foloseste in exclusivitate ? Asa cel cu cota de 1/3 va avea de fapt 1/2 din teren .
Topograful spune ca asa se face dar nu imi indica nici o lege. Pot cere chirie pentru terenul pe care il va folosi in plus vecinul meu ?

Alte discuții în legătură

Care ar fi formalitățile pentru ieșirea din indiviziune Rezolvarea Rezolvarea Buna ziua, Aș dori să vă cer sfatul referitor la situația unui condominiu. În acest condominiu sunt mai multi proprietari, iar curtea, ... (vezi toată discuția)
Tarif taxa judiciara -iesire din indiviziune contestator contestator Cat este taxa de timbru+timbru judiciar pt actiune iesire din indiviziune? Este vorba despre o casa cu 3 apartamente si terenul aferent. Se plateste o taxa ... (vezi toată discuția)
Sistare de apartamentare, parcelare, iesire din indiviziune si reapartamentare fortza fortza In speta este vorba despre un bun imobil, alcatuit din casa anexe gospodaresti, precum teren aferent curte + gradina. casa are 10 apartamente dintre care 3 au ... (vezi toată discuția)