avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită renuntare la executare- cine plateste onorariul ?
Discuție deschisă în Executare silită

renuntare la executare- cine plateste onorariul ?

daca banca isi retrage cererea de executare silita de la executorul judecatoresc in urma unei intelegeri amiabile cu aceasta,cine va plati taxele de exceutare pe care executorul mi le-a imputat mie?(executarea nu s-a facut,am primit doar somatie si atat,nu mi s-a facut poprire sau altceva)
Cel mai recent răspuns: mariuss.i , utilizator 15:43, 14 Decembrie 2011
mariuss.i a scris:

(executarea nu s-a facut,am primit doar somatie

Somatia constituie act intocmit de catre executorul judecatoresc in baza unui raport contractual incheiat cu banca-creditor
Pentru activitatile desfasurate pentru executarea titlului executoriu,executorul judecatoresc a desfasurat demersuri/acte/actiuni in baza contractului incheiat cu banca
Pentru prestatia desfasurata pana la etapa emiterii si comunicarii somatiei ,in temeiul disp art 371*7 cod pr civila,debitorul este obligat sa achite obligatiile financiare aferente demersurilor desfasurate de executor in dosarul de executare silita
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
daca banca a solicitat executorului suspendarea executarii silite deorece am incheiat un acord de mediere cu aceasta,executorul imi va solicita plata cheltuielilor acestuia pe timpul suspendarii acesteia?
Executorul bancar a intocmit act de executare silita. Trebuie sa-i achitati onorariul, cel putin asa vad eu. Ati ajuns la intelegere si s-a suspendat executarea, insa pana sa ajungeti la intelegere cu creditoarea (Banca) s-a apelat la executor si probabil i s-a si achitat onorariul in momentul predarii cererii de executare silita. Din moment ce banca a achitat deja onorariul, D-voastra va trebui sa o suportati. Daca a achitat banca platiti catre banca, da nu, catre executor.
pai am platit catre creditor(Banca) suma pe care aceasta a cheltuito cu executarea,dar executorul nu-mi va cere si mie sa platesc anumite sume de bani pentru cheltuielile pe care le-a facut el cu mine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare silita blueblue blueblue Buna ziua, Executorul judecatoresc are nevoie de incuviintarea instantei inainte de emiterea somatiei de plata pentru un credit neachitat? Ce cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters268881 ContSters268881 Buna dimineata, Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg... 1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de ... (vezi toată discuția)
Taxa executorului biaden biaden Buna ziua! As dori sa va intreb daca este posibil ca executorul sa incheie doua procese pentru acelasi contract de credit si practic sa incaseze onorariul de ... (vezi toată discuția)