avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la indemnizatie CIC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la indemnizatie CIC?

Buna ziua,

Am o intrebare privind dreptul la intrare in CIC: o prietena este in somaj de apr 4 luni de zile, mai are 5 luni si a aflat ca este insarcinata. Din cate stiam daca beneficiezi de somaj ai dreptul la indemnizatie cic, dar la ea dupa terminarea somajului pana la data nasterii mai ramane o per de apr 3-4 luni descoperita; in aceste conditii poate beneficia de indemnizatie cic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 5 Decembrie 2011
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuia ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aiba realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

In calculul celor 12 luni intra si perioada in care aceasta a beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii.

In speta, daca ramane descoperita 3-4 luni nu poate beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina pe perioada ctr munca determinat silviamaria79 silviamaria79 Buna ziua!Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema? Sunt angajata pe \"perioada determinata pana la revenirea titularului din CIC\" - concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului popovicimarilena popovicimarilena Buna,ma numesc Marilena am 36 de ani,si as dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare ,din cauza unor probleme de sanatate nu am putut ramane ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? vioado vioado sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ... (vezi toată discuția)