Societate in insolventa, cu o salariata in CIC pana la data de 19.09.2011. Acum are novoie de adeverinta de somaj, dar nu au fost depuse declaratii, deoarece de la societatea in insolventa nu avem deloc documente si nu stiam pana astazi de aceasta salariata -eu fiind de la administratorul judiciar.
Pot face concediere cu desfiintarea postului cu data de 18.09.2011 avand in vedere art.60 alin.2 ( contract suspendat) si daca da ce trebuie sa fac ?
Mai trebuie facuta si notificare de preaviz ? nu-i vad rostul.
M-am gandit la aceasta varianta de concediere in timpul suspendarii ca fiind singura in care poate obtine indemnizatia de somaj.
Da, ii puteti face decizia de concediere .. nu vad de ce cu 18.09.2011 si nu cu 20.09.2011 cand ar fi trebuit sa revina la munca ... in ambele cazuri poate beneficia de somaj ...
Notificarea de preaviz nu este prevazuta de lege si , prin urmare, ramane la latitudinea dvs daca ii comunicati sau nu acest preaviz ...... termenul de preaviz in acest caz este de 15 zile lucratoare potrivit art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006.
Neacordarea de catre angajator a termenului de preaviz atrage, in conformitate cu dispozitiile art. 78 C. muncii, nulitatea absoluta a concedierii, chiar daca masura concedierii respecta toate celelalte dispozitii legale.
nu pot face cu 20 pentru ca nu s-a depus declaratia 112, sa o depun acum platim amenda si nici nu am semnatura electronica.
Daca art. 60 alin 2. din Codul Muncii imi permite sa fac concediere, preavizul se suspenda pe perioada suspendarii contractului, iar art. 78 din Codul Muncii spune ca decizia este lovita de nulitate absoluta daca nu acord preaviz, eu cum fac in acest caz ?
Nu inteleg ? ... luna septembrie a trecut , cum nu puteti face incetarea cu data de 20.09.2011?
Ce treaba are acea declaratie cu incetarea c.i.m. ? ... amenda se poate lua si pentru transmiterea cu intarziere a REVISAL-ului , nu numai pentru acea declaratie .
Intr-adevar, in caz de insolventa este posibila incetarea c.i.m. a unei persoane aflate in CCC ...neacordarea preavizului, constituie motiv de nulitate absoluta a deciziei de concediere ... in acest caz, se acorda doar scriptic preavizul si se va plati perioada respectiva ...