avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Penalizari intarziere pt neplata la termen a chiriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Penalizari intarziere pt neplata la termen a chiriei

pentru un contract de inchiriere cu serviciul public a fondului locativ care nu si-a platit chiria lunara la termen se percep penalizari de 0.5% asupra sumei datorate pentru fiecre zi de intarziere incepand cu prima zi care urmeaza celei in care suma a devenit exigibila fara ca majorarea sa poata depasi totalul chiriei restante. Care este modalitatea de stingere a datoriilor respectiv chirie + penalitati de intarziere ?????????????????
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 17:23, 5 Decembrie 2011
Le stingeti prin plata lor.
Daca nu este prevazut in contract in mod expres, puteti plati mai intai chiria si apoi penalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitatile la datoriile fiscale paunescusorin paunescusorin Exista institutii in Romania unde penalitatile la suma pe care le-o datorezi are o limita,respectiv pana cand penalitatile ating o valoare egala cu cea pe care ... (vezi toată discuția)
Peocentul de penalizari valica_21 valica_21 eu sunt in situatia in care semnez un contract cu o primarie.eu sunt o societate comerciala si nu stiu cat este procentul maxim de penalizari pe care pot sa-l ... (vezi toată discuția)
Penalizari calculate fara baza contractuala si neexplicate calanew09 calanew09 Buna ziua, Am in derulare un contract de leasing cu o societate de profil ,care nu respecta modul de stingere al datoriilor (in contract este mentionat foarte ... (vezi toată discuția)