avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rambursare anticipata credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rambursare anticipata credit

Doresc sa rambursez anticipat un credit de consum contractat in 2008 si scadent in 2014. Cerditul are dobanda fixa de 13% si DAE 24.22%. Trebuie sa platesc comison de rambursare anticipata?Care este cuantumul acestui comision in conditiile in care in contractul initial acesta era de 3% si eu nu am semnat nici un act aditional(nu am primit nici o notificare a bancii in acest sens)
Cel mai recent răspuns: ContSters88583 , utilizator 14:51, 8 Decembrie 2011
adresati-va protectiei consumatorului pt ca nu au modificat prin act aditional valoarea comisionul cum prevede oug 50/2010
Art. 67
(1) In cazul rambursarii anticipate a creditului, creditorul este indreptatit la o compensatie echitabila si justificata in mod obiectiv pentru eventualele costuri legate direct de rambursarea anticipata a creditului cu conditia ca rambursarea anticipata sa intervina intr-o perioada in care rata dobanzii aferente creditului este fixa.
(2) O astfel de compensatie nu poate fi mai mare de:
a) 1 % din valoarea creditului rambursata anticipat, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit este mai mare de un an;
b) 0,5 % din valoarea creditului rambursat anticipat, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit nu este mai mare de un an.

Daca in urma acestei petitii , raspunsul nu e favorabil, va trebui sa va adresati instantei

In final am platit 1% la banca unde am stins creditul, insa banca care mi-a acordat refinantarea m-a obligat sa platesc emiterea unui ordin de plata conditionat fara sa se specifice nicaieri in contract costul acestuia( mi s-a spus verbal ca va costa in jur de 10 euro). Cand am primit extrasul de cont apoi am avut un soc ( costul acestui OP a fost de 550 ron). Mai pot recupera acesti banii in conditiile in care nu am fost informata asupra costurilor? Specific ca am semnat o cerere de emitere OP conditionat in care se specifica:
"Va rugam sa emiteti un OP conditionat din ordinul clientului nostru X in favoarea ..."
"comisionale bancii care acorda creditul vor fi suportate de ordonator"
Mai exact sa inteleg ca m-au pacalit? Si nu mai pot recupera acesti bani? Nu am primit nici o anexa sau informare cu aceste costuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de rambursare anticipata prin refinantare de la alta banca rashid rashid Buna ziua! Am luat un credit imobiliar in Euro (in 2007) de la BT cu dobinda variabila pe toata perioada. Initial, dobinda era de 9% si a crescut treptat ... (vezi toată discuția)
Comisioane banci trandanus trandanus Buna ziua. Doresc sa achit un credit de nevoi personale anticipat si va adresez intrebarea daca mi se mai percepe comision de achitare a contractului in ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata credit vulpitzarea vulpitzarea Am un credit ipotecar in valoare de 30000 euro, pe care doresc sa-l achit integral. Banca imi ofera o reducere sau ma penalizeaza ca achit mai devreme? Va ... (vezi toată discuția)