avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract locatiune persoana juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract locatiune persoana juridica

In ce conditii(regimul fiscal aplicabil) o persoana juridica poate inchiria o parte dintr-un imobil unei alte persoane juridice? De asemenea, contractul de locatiune poate contine o clauza prin care locatorul sa denunte unilateral contractul?
Cel mai recent răspuns: brisc_jr , utilizator 23:55, 5 Decembrie 2011
Din punct de vedere legal nu exista nici o schimbare a conditiilor de fond si de forma, iar fiscal sunt aplicabile normele obisnuite de declarare a contractului de locatiune incheiat.
Art 1816 alin 1 din NCC precizeaza ca daca locatiunea a fost facuta fara determinarea duratei, oricare dintre parti poate denunta contractul prin notificare. Din asta deduc ca denuntarea unilaterala este posibila.

In ce priveste regimul fiscal- se declara contractul la fisc; se factureaza lunar chirii care contin TVA; veniturile realizate din inchiriere sunt impozabile ca orice alte venituri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)
Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)