avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca la dezbaterea succesiunii prin judecatorie voi plati cheltuieli de judecata. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:52, 5 Decembrie 2011
Toti mostenitorii platesc cheltuielile de judecata. Expertizele, etc.
Atunci inseamna ca nu este adevarat ca se plateste mai putin ca la notariat, pana acum am platit 2000 ron plus 800 avocat plus 200 notar daca mai platesc si cheltuieli de judecata m-am aranjat.
Se plateste mai putin ca la notariat daca:
1. Se realizeaza o tranzactie in fata instantei
2. Se apeleaza la mediere.

In cele doua cazuri de mai sus se returneaza taxa de timbru, adica cei 2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune Oana_G Oana_G Mai exista vreo cale de realizare a taxei de succesiune in afara de cea prin intermediul notariatului, si cam cat ar fi aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna seara, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o problema, in urma cu un an si ceva am divortat fara a face partaj cu conditia ca fostul sot sa imi dea o ... (vezi toată discuția)
Cost total succesiune / recomandare notariat / alte mici intrebari TzapInferno TzapInferno Buna ziua. Impreuna cu mama mea avem de facut o succesiune in urma decesului tatalui meu. Mostenirea ar consta in 2 apartamente, in Bucuresti ambele, unul ... (vezi toată discuția)