avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune antecontract v-c imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune antecontract v-c imobil

Incheierea unei promisiuni de v-c subsecvente cu privire la acelasi imobil care este obiectul promisiunii mele de v-c este motiv pentru a cere rezolutiunea primei promiuni de v-c? Cu argumente, daca se poate, va rog... :)
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:21, 7 Decembrie 2011
nu, deoarece promisiunile de v/c nu se exclud unele pe altele atit timp cit nu prevad o interdictie privind incheierea unor alte promisiuni de v/c.
una dintre ele va angaja raspunderea civila a promitentului vinzator in fata promitentului cumparator fata de care nu isi va executa obligatia de a transfera dreptul de proprietate asupra imobilului in cauza.
Aloha a scris:

Incheierea unei promisiuni de v-c subsecvente cu privire la acelasi imobil care este obiectul promisiunii mele de v-c este motiv pentru a cere rezolutiunea primei promiuni de v-c? Cu argumente, daca se poate, va rog... :)

Deci... incerci sa vinzi un lucru(imobil sau altceva) in doua randuri si pui in topic ca intrebare, gandeam eu, acea "subsecventa" cu privire la promisiunea de a vinde... Din ce am putut sa inteleg din ceea ce ai scris, parerea mea este ca gresesti atat de grav incat poti sa fii acuzat si condamnat(daca vei fi gasit vinovat?!)...pentru necinste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificare contract v-c dupa promisiune de v-c marcelutza marcelutza Buna ziua, Cum sa revzolv speta urmat: -se face promisiune de V-C imobil obtinut prin L 112.Cumparatorii au luat imobilul in folosinta,dar la termenul de ... (vezi toată discuția)
Promisiune sinalagmatica de vinzare cumparare imac imac Buna ziua. In urma cu 1 an am incheiat o promisiune de v-c pentru un imobil in calitate de promitent vinzator, fara termen si fara clauze . Promisiunea a ... (vezi toată discuția)
Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)