avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

Buna ,in anii 1999,2002 am fost condamnat pentru ultraj ,in 2007 am fost condamnat la 1 an cu suspendare cu un termen de incercare de 3 ani ,ce fel de cerere as putea solicita de reabil de drept sau jud. considerati ca intrunesc conditiile reabilitarii sa pot introduce cererea sau nu ,deoarece risc ca timp de 1 an sa nu mai pot introduce alta cerere ,multumesc #-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:34, 12 Decembrie 2011
Se pare ca termenul de incercare s-a implinit in 2010.Ca atare, ar trebui sa opereze reabilitarea de drept.Nu este necesara cerere in cazul dvs. , ceea ce trebuie sa faceti este solicitati intai un certificat de cazier judiciar, pentru a afla daca ati fost reabilitat de drept.
Calculati totusi 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare .
Daca cei 3 ani sunt impliniti si stiti ca ati respectat absolut toate conditiile pe perioada temrmeenului de incercare si totusi reabilitarea nu s-a facut, adresati-va instantei in vederea constatarii de catre aceasta a intervenirii reabiitarii de drept.
Multumesc, totusi cred ca termenul se socoteste dupa executarea pedepsei de 1 an sau dupa 4 ani de la ramanerea def a hot.
Nu si daca vorbim despre reabilitarea condamnatului la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedespei, situatie in care , la expirarea termenului de incercare, cel condamnat este reabilitat de drept, in temeiul legii, daca in termenul de incercare nu a mai comis alte infractiuni , nu s-a revocat beneficiul suspendarii, si-a achitat obligatiile civile daca au existat. ( art. 86 Cod penal)
Faceti cerere de reabilitare, in care solicitati constatarea reabilitarii de drept pt pedeapsa cu suspendare si reabilitarea judecatoreasca pt cele cu executare. Atasati dovada domiciliului, a veniturilor pt toata perioada din 99 pana in prezent, impreuna cu dovada achitarii cheltuielilor judiciare. O introduceti la judecatoria de la domiciliul dvs. si va prezentati la termen, ca altfel nu se judeca.
Succes!

P.S. daca doriti macar sa va redacteze un avocat cererea, ar fi bine. Si mai bine ar fi daca v-ar si reprezenta/asista in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bolt1234 bolt1234 salut! in noiembrie 2008 am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditonata avand un termen de incercare de 3 ani. as vrea sa stiu cind pot ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)