avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum pot solicita in baza art .10 din legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum pot solicita in baza art .10 din legea 230/2007

cum pot solicita in baza art.10,din legea 230/2007,asociatiei de proprietari sa-mi dea o copie dupa contractele cenzorilor si administratorului ,cu asociatia de proprietari ,si a unei copii a unui contract pe care asociatia la incheiat cu o societate comerciala .
1.cererea trebuie trimisa prin posta
2.cum procedez daca nu am un raspuns ,si ce pot face
multumesc
Sunteti in eroare
Dispozitiile art 10 din L nr 230/2007 acirda dreptul proprietarului sa cunoasca aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa studieze orice document al acesteia
Nu exista prevedere in vigoare in sarcina asociatiei de proprietari sa elibereze copii ale actelor
Detaliati motivele care va determina sa solicitati respectivele documente
nu veti primi nici o copie...

daca presedintele nu are nimic de ascuns va va arata, (veti vizualiza) cele solicitate! ATAT!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
elga50, moderator
Conform art. 10 din Legea nr. 230/2007 aveti dreptul sa aveti acces, la cerere, la orice document al Asociatiei. In baza acestui articol, adresati o cerere scrisa Presedintelui Asociatiei prin care solicitati sa vi se permita accesul / sa vi se puna la dispozitie in vederea lecturarii actele mentionate de dvs, aratand ca in conformitate cu legea aveti acest drept. Asociatia trebuie sa va permita accesul la acte si sa incheie un PV in care sa consemneze faptul ca vi s-a asigurat acest acces. Daca Asociatia refuza, aveti posibilitatea sa ii dati in judecata pentru a fi obligati sa va permita accesul la actele respective, insa acolo trebuie sa probati refuzul lor. Sunt actiuni care se admit si care sanctioneaza abuzul continuu al Asociatiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea legii 230-/2007 romulusstefan romulusstefan Buna ziua, Am facut o cerere la presedintele asociatiei de proprietari,conform art.10 din legea 230/2007 republicata,in care ceream sa mi se elibereze copie ... (vezi toată discuția)
Solicitare acte asociatie de proprietari BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua!. Ma confrunt cu o problema legat de Asociatia de proprietari care se ocupa de blocul in care locuiesc. Am solicitat eliberarea unor inscrisuri ale ... (vezi toată discuția)
Copiere contracte si alte documente ale asociatiei de proprietari ana41 ana41 buna dimineata! cum trebuie procedat cu cei care doresc copii dupa procesele verbale ale sedintelor de AG sau comitet, ale contractelor incheiate de ... (vezi toată discuția)