Va solicit opinia pe urmatoare speta:
- doi soti au avut in proprietate, in Bucuresti, o casa pana in primavara anului 1989, cand a fost demolata. Li s-au dat apartament la bloc pentru a locui. Terenul nu l-au avut in proprietate deplina, ci ca drept de folosinta, pentru ca altul era regimul proprietatii in acea epoca. Pe terenul respectiv a fost construit un bloc.
-dupa 1989 au depus la primarie, in repetate randuri, documente pentru restituirea in natura sau in echivalent pentru terenul aferent curtii si gradinii.
Ultimul document a fost depus in 2005 si abia acum in 2011 au primit raspuns de la primaria generala prin care li se respinge notificarea privind restituirea in natura/acordarea de masuri reparatorii in echivalent pentru imobilul-terenul situat la adresa respectiva, pe temei ca ar fi nedovedita.
-rezolutia respectiva poate fi contestat pana pe 9 decembrie 2011 la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti.
-alti vecini aflati in aceeasi situatie au primit sume de despagubire in anii 2000.
Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu aceasta problema. Credeti ca ar fi sanse sa se mai obtina ceva? Ar fi bine de introdus contestatie?
Nu, nu a fost constestata. Ne aflam inca in interiorul termenului de contestare, dar nu stim daca are sens sa contestam si ce presupune aceasta. La Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti ne putem duce pur si simplu sa depunem un document simplu in care sa precizam contestatia sau trebuie angajat un avocat?
Legea10/2001
bukinst
In baza Legii 10/2001 s-a facut un dosar de despagubire pentru cladiri demolate dupa 1990.
Este corest ?
Daca Autoritatea refuya despagubirea cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
legea 10
ancamaia
Am cumparat in 97 un apartament cu legea112 pe care l-am intabulat in acelasi an.In 2007 am scos din CF interdictia de instrainare intrucat au trecut cei 10 ... (vezi toată discuția)