avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune sau solicitare titlu autoritati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune sau solicitare titlu autoritati

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: in 1964 bunicul meu a cumparat o proprietate intravilana cu chitanta de mana. In 1988, dupa decesul bunicului, tatal meu a obtinut un certificat de mostenitor, fiind singurul copil. Dupa revolutie a depus documentatia la primarie pentru plata taxelor pe numele lui.
In acest an am inceput demersurile pentru cadastru si intabulare (masuratori topografice, certificat de atestare a constructiei etc). Acesta este stadiul in care ma aflu.
Actiunea in instanta pentru uzucapiune este clara dar exista riscul sa ma plimb prin tribunale intre 3 si 12 luni. Exista o varianta mai rapida?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 07:53, 10 Decembrie 2011
este vorba de 230mp, incluzand constructia si terenul
Actiunea dvs. este in contradictoriu cu Consiliul local + Primar, in vederea obtinerii titlului de proprietate. Primaria este obligata la solicitarea dvs. sa va dea extrasul agricol, deasemeni de la Directia taxe si impozite solicitati istoricul fiscal. Schita cadastrala, poate fi facuta de un expert autorizat, sau o simpla schita, dar care trbuie sa fie avizata de primarie. In solicitare specificati ca posesia a fost de buna credinta. Este bine sa aveti declaratii de buna vecinatate ( cu recunoastete amplasament) de la vecinii propietatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate badoiadrian badoiadrian undeva in secolul trecut (aprox. 1970) bunicul meu a primit un loc de casa de la unchiul sau(decedat in prezent)..cam prin 1973 bunicul si bunica au inceput ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Cataolteanu Cataolteanu In 1970 bunicii mei au construit casa pe un teren cumparat de la sora bunicii printr o chitanta de mana. Precizez k chitanta nu mai exista aceasta fiind ... (vezi toată discuția)