Am primit o citatie (nr1) de la politie ca trebuie sa ma prezint in data de X ora X la camera X , in orasul Y..
citatia am primito si am confirmat la posta primirea ei exact in data cand trebuia sa ma prezint (problema este ca e o distanta de 600 km de la mine pana la orasu respectiv.
acolo scrie: dosar penal nr.. [numaru dosarului] iar eu sunt chemat in calitate de FAPTUITOR.
in caz de neprezentare voi fi sanctionat cu 198 c.pr.pen .
Eu in orasu Y . am expediat un colet prin posta romana cu ramburs 500 lei unei persoane. Cred ca acea pesoana ma reclamat pentru ca nu ia convenit marfa pe care iam trimiso.
intrebarile mele sunt:
1 Ce este de facut ? o sa mai primsc si citati nr 2 nr 3..
2 Daca nu ma prezint deloc ce se intampla ? imi este greu sa ma prezint tocmai pana acolo.
S-ar putea sa nu va mai emita nici o citatie ci direct o amenda pentru neprezentare.
Recomandarea mea ar fi sa telefonati si sa va interesati de dosar, spuneti-le ca nu v-ati putut prezenta deoarece citatia a ajuns prea tarziu si stabiliti o data la care puteti merge, este mai bine pt dvs. sa aveti o atitudine pozitiva pentru ca deocamdata nu stiti ce acuzatii vi se aduc si cat de grav poate fi.
Nu tratati problema cu indiferenta, poate fi vorba despre libertatea dvs. in joc.
am inteles dar nu am primit raspuns la intrebarea:
Se poate muta dosaru in locatia unde sunt eu ?
Multumesc de raspunsuri.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Prezenta la proces
Agentevil
Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)