avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In cat timp este obligat lichidatorul sa elibereze ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In cat timp este obligat lichidatorul sa elibereze actele pentru somaj?

firma la care am lucrat a intrat in procedura de lichidare iar angajatii care au mai ramas au semnat preavizele de 15 zile. ultima zi de preaviz a fost 29.11. 2011. eu sunt un caz special intru-cat sunt insarcinata si in urmatoarele zile ar trebui sa intru in prenatal. problema mea e ca acum astept actele de lichidare, adeverenta pt. somaj si de vechime. intrebarea mea este: lichidatorul in cat timp este obligat sa elibereze aceste acte. in momentul de fata nu am asigurare medicala intru- cat nu am un statut nici de angajat , nici de somer . mentionez ca au trecut deja 8 zile de la incheiere perioadei de preaviz , iar eu nu am timp si nu stiu unde sa depun prenatalul plus sentimentul de teama , in cazul ca mi s-ar intampla ceva nu am unde sa nasc.....multumesc pt. ajutor.....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 7 Decembrie 2011
1. - Din pacate legea nu prevede un timp precis in acre sa fie eliberate actele dar pentru a beneficia de indemnizatie de somaj de la data incetarii contractului individual de munca (CIM) trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in maximim 10 zile calendaristice de la data incetarii CIM.
- Daca va inregistrati mai tarziu veti primi indemnizatia de somaj de la data inregistrarii la Agentia de Somaj.

2. - Nu va faceti griji in ce priveste asigurarea la sanatate deoarece fiing gravida veti fi asigurata la sanatate asa cum spune Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii:

Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.

- Veti naste la spital, ca toate femeile si nu veti plati nimic conform textului de lege de mai sus.

3. Certificatele de concediu prenatal le ve depune la Agentia de Somaj care le va calcula si le va plati.

4. Luati legatura cu lichidatorul si rugati-l sa va serveasca mai repede deoarece sunteti intr-o asemenea situatie care nu necesita amanare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal daca imi expira contractul temporar? ce as putea face pentru a putea beneficia de prenatal? adelinamaria adelinamaria Buna ziua, In luna septembrie imi va expira contratul temporar de munca, si sunt insarcinata de cateva luni. As dori sa intreb daca nu imi vor prelungi ... (vezi toată discuția)
Expirare contract de munca gravida ramona18121984 ramona18121984 Buna ziua.sunt insarcinata in 34 saptamani si urmeaza sa nasc pe 14 noiembrie.Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si imi expira pe 1 noiembrie,cu ... (vezi toată discuția)