avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recalculare pensie

Pot solicita recalcularea pensiei pentru 7 luni lucrate dupa pensionarea la limita de varsta?Stie cineva daca au aparut modificari la Legea pensiilor nr.19/2000 art.95 care prevede recalcularea numai pentru multiplii intregi de 12 luni lucrate dupa pensionarea la limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 9 Octombrie 2008
Nu s-au adus modificari la art.95 din Legea nr.19/2000. Prin urmare, beneficiarii pensiei pentru limita de varsta pot solicita recalcularea pensiei dupa realizarea fiecarui stagiu de cotizare de minimum 12 luni.
DECIZIE Nr. 264 din 20 martie 2007
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 95 alin. (1) din Legea nr. 19/2000
*****************************************************************************************************************
Eu stiu ca de la aparitia acestei decizii, pensiile se recalculeaza chiar daca sunt mai putin de 12 luni lucrate
Decizia 264/2007 a Curtii constitutionale a declarat neconstitutional art. 95(1) din Legea 19/2000 si motivatia data este cat se poate de intemeiata, zic eu.
Mergeti la Casa de Pensii si solicitati recalcularea pensiei!
Intr-adevar, ca urmare a admiterii exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 95 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale. prin Decizia sus-citata, pensionarii care continua sa cotizeze in sistemul public de pensii pot solicita oricand recalcularea pensiei prin includerea stagiului suplimentar realizat pana in acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru stagiile de cotizare nevalorificate ludo ludo Sunt pensionar, dupa legea 19/2000 si am platit CAS pentru venituri realizate dupa iesirea la pensie astfel: 4 luni, pana cand a iesit decizia de pensionare, ... (vezi toată discuția)
Pensionare dana canaziru dana canaziru o persoana a lucrat in politie si s-a pensionat la 55 ani, apoi a lucrat la o soc de asigurari inca 10 ani. de la asigurari i s-a incetat contractul pt limita ... (vezi toată discuția)
Pensie speciala Mainerici  Ctin Mainerici Ctin cf l119/2010 pensile militare devin pensi ptr limita de varsta ,indeplinind cond de varsta si stagiu de cotizatie prevazute in l19/2001.unpensionar miltar ... (vezi toată discuția)