avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu cu angajatorul

Buna ziua,
O angajata incadrata in functia de Casier, are un confllict de munca cu angajatorul, in sensul ca la un moment dat se descopera lipsa unor bani din casierie, iar aceasta nu poate justifica lipsa lor, se face o cercetare disciplinara, dar pana la finalizarea cercetarii angajata intra in concediu crestere copil, a adoptat un copil intre timp. Angajatorul este obligat sa o primeasca inapoi pe aceeasi functie, chiar daca exista acest conflict care contravine incadrarii ei ca si casier? Incetarea suspendarii se intampla pe 29.12.2011, intre timp societatea a dat-o in judecata pentru recuperarea prejudiciului, dar inca n-am primit citatie de la Tribunal. Cm ar trebui sa procedat cu ea?

Mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 9 Decembrie 2011
Da, angajatorul este obligat sa o reprimeasca inapoi pe aceeasi functie sau pe un post similar la incetarea CCC, conform art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

Veti primi citatie de la Tribunal ..
Ce se intampla cand primim citatia, intervine suspendarea cim pana la finalizarea procesului?

Multumesc.
Nu se suspenda c.i.m. pe durata litigiului .. decat in situatia in care litigiul este de natura penala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului bebelus02 bebelus02 buna ziua! M-ar interesa si pe mine ce forme legale se aplica in cazul in care angajatorul nu vrea sa te mai primeasca inapoi la munca dupa cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca dupa terminarea ccc carmen3339 carmen3339 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum poate fi obligat angajatorul meu sa ma reprimeasca in functie dupa cei 2 ani de stat in CCC? Mentionez ca am intrat in ... (vezi toată discuția)
Revenirea din conc. ptr. crestere copil nycollemaria nycollemaria - peste o luna si jumatate termin conc. ptr. restere copil, daca postul pe care am lucrat pana la plecarea in concediu s-a desfiintat ce se intampla cu locul ... (vezi toată discuția)