Am un angajat cu contract de munca in vigoare de o luna de zile,iar inainte de agajarea in legalitate,au fot 30 zile de proba. Inca de la inceput nu s-a ocupat de nimic,stiu ca timpul a fost folosit doar in scopul sau personal,dar nu pot demonstra,nu pot demonstra nici ca anagajatul nu si-a respectat contratul cu obligatiile care-i devin din momentul semnarii acestuia. Detin o agentie imobiliara,el este angajat ca agent imobiliar,foloseste un limbaj destul de vulgar,la un momendat ,discutand de incheierea contractului de munca acesta mi-a pus deja conditii.Dinsul a fost paltit in luna august,avand contractul din data de 18.08.2008,la sf acestei luni ,si-a luat salariul,pt cele 12 zile,pt luna septembrie salariul ii revenea de drept la data de 1 octombrie.Am crezut ca il pot motiva cat de cat sa faca ceva pt locul de munca pe care il are,am discutat si i-am propus sa imi arate ca are de gand sa munceasca ,si sa faca unul doua contracte in urmatoarea sapt,nu a facut nimic..intre timp i-am cerut poze ,detalii diferite pt posibilii mei clienti de la anumite oferte ,acesta imi raspundea mereu afirmativ,ca e bine ca se poate,in final,nimic nu s-a infaptuit. Nu si-a primit salariul inca,am discutat cu el,i-am propus incheierea contractului de comun acord maine in data de 9 oct 2008,fiind facuta si plata acestuia pe luna sept iar urmatoarea de cele 8 zile ramase pana la semnarea contractului de inchidere,la sf lunii octombrie,pt ca asa stiu este legal,.Acesta initial a fost de acord dupa care ,mi-a spus ca de fapt vrea salariul pana la data de 18 ,si nu va semna nici un contract de comun acord,ci imi poate da ori demisia lui ,care consta in 20 de zile platibile,ori preavizul care il avem de 20 zile cu program redus. Vreau sa va intreb cum sau ce as putea sa fac sa rezolv situatia mea cu acest angajat deoarece nu ne putem intelege si nu ma respecta sub nici o forma.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
20:17, 10 Octombrie 2008