Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de sanatate privata (ma rog, sa vireze o suma catre o casa de asigurare privata) se pot face doar in cadrul unui grup (gen Salve).
Daca raspunsul este nu, doresc sa stiu ce trebuie sa fac pentru a fi un intermediar intre societatea/societatile de asigurari si beneficiarii de asigurari.
Legat de subiectul asigurarilor de sanatate dezbatut si aici, as mai avea de clarificat problema principala semnalata de CSA (Comisia de Supraveghere a asigurarilor), si anume ca cei care doresc sa incheie asigurari tb sa fie autorizati ("Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise"), , sau -"Începând cu data de 1 septembrie 2011, pentru persoanele care doresc să lucreze în domeniul distribuţiei produselor de asigurare, certificatul de calificare profesională este condiţie de încheiere a contractelor de muncă, respectiv de mandat în domeniul asigurărilor sau de intermediere, după caz, cu asigurătorii sau intermediarii în asigurări. Iar aceste cursuri de calificare + taxa de examen inseamna niste costuri."; deci, aceasta calificare trebuie detinuta si pt o activitate temporara (ca agent), precum cea pt incheierea asigurarilor de sanatate privata, din 2012? Mulumesc!
Pe mine nu ma intereseaza ce societate de asigurari o sa intermedieze asigurarile/adeziunile ce sunt ele, ci daca a fost pus la punct un plan bine stabilit. Ce inteleg eu prin asigurare de sanatate : ma duc la un broker de asigurari sau la o banca care vinde si asigurari de sanatate si imi face acolo o analiza : ce salariu am ( daca nu am ce fac? , ca la cati someri si bolnavi sunt in Romania ) , daca sufar de o boala mai grava( imi acopera asigurarea de sanatate costul pentru tratamentul unei boli deja existente?). Dar daca banii care intrau la casa de asigurari de sanatate sunt gestionati de una din bancile/agentiile care vand anumite servicii in asa fel incat sa nu excluda oamenii deja bolnavi mi de pare ok( bine asta nu stiu daca este posibil, dar ar fi ideal).Eu cred ca daca va fi cu asigurarile de sanatate cum a fost cu asigurarile de case nu o sa se faca mai nimic, cei care nu sunt bolnavi nu o sa faca iar cei care sunt bolnavi si nu au avut asigurare o sa plateasca de o sa se usuce. Ce asigurare de sanatate ar trebui sa plateasca un bolnav de diabet, de hepatita C, in conditiile in care in Romania aprox. 9,5% din populatie are diabet si vreo 500.000 de oameni in Romania cu hepatita C. Statul roman ii plateste unui asfel de bolnav tratamentul, dar nu e el vinovat ca s-a imbolnavit si nu are asigurare de sanatate si apoi sa plateasca de nu mai stie de el.