avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare divort


buna ziua,poate cineva sa-mi spuna cum procedez pentru obtinerea hotararii de divort legalizata daca au trecut cele 30 de zile? Multumesc.
Daca nici una dintre parti nu a declarat apel in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii, puteti solicita legalizarea acesteia.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
Taxa de timbru nu se achita la instanta , ci in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza aveti domiciliul.
Timbrul judiciar se cumpara de la orice oficiu postal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare tribunal ContSters229751 ContSters229751 Masura dispusa de Tribunal se ia numai la data comunicarii acesteia, nu de la data afisarii solutiei pe site-ul Tribunalului, nu? (vezi toată discuția)
Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judcatoreasca ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe ... (vezi toată discuția)