avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... un sfat va rog vrumos
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

un sfat va rog vrumos

va salut,azi in data de 07.12.2011 cumnatul meu a fost implicat intr-un accident auto din cauza unuia care nu a respectat semnul de circulatie cedeaza trecerea,neavand posibilitatea de al ferii la lovit,au chemat politia sa facut constatarea sa intocmit proces verbal precum celalalt a fost de vina etc.pana aici ii simplu problema este ca tot in ziua de astazi cumnatul meu trebuia sa plece in irlanda, deja avea biletul de avion asa ca a plecat urmand ca eu sa ma ocup in continuare de problema,am fost la sediul asigurari [EDITAT] la care este asigurat vinovatul ,cu procesul verbal in care sunt detalile accidentului si copia dupa asigurarea celui vinovat domnul de la asigurare mia spus ca ii pare rau dar fara o inputernicire de la cumnatul meu facuta la notar nu poate deschide dosarul,asa sa fie? alta problema masina a ramas la locul accidentului trasa pe dreapta si nu poate fi deplasata doar pe o platforma ,eu locuesc in alt oras la vreo 15 km de orasul unde este masina daca o aduc acasa pana rezolv de inputernicire cine plateste transportul?
daca o las acolo cine raspunde de masina?
poate ma puteti sfatui va rog frumos.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 11:47, 11 Decembrie 2011
Nu are importanta intelegerea dumneavoastra cu dansul. Se va lua in calcul doar datele inscrise in talonul si cartea de indentitate a autoturismului. Persoana mentionata acolo este proprietarul de drept al acesteia si poate sa ii acorde dreptul de a se ocupa de documentatia in ceea ce priveste bunul in caza, o persoana , numai prin procura notariala sau in cazul persoanelor juridice prin imputernicire. Puteti dovedi calitatea de proprietar si in cazul in care detineti un act de vanzare-cumparare si nu ati depasit termenul legal de 30 zile pentru a demara procedura de inmatriculare pe noul proprietar.
Numai atunci aveti dreptul de a efectua demersuri si totodata va dovediti calitatea de imputernicit.
Am uitat sa mentionez factul ca rudele de gradul I se pot ocupa de aceste demersuri in ceea ce priveste relatia cu societatile de asigurari, fara a detine o astfel de procura notariala (Numai: mama, tata, fiu, fica, sotie)
Puteti asigura transportul masinii chiar inainte de sosirea acestei procuri notariale iar apoi depune factura la dosar pentru a va deconta transportul pana la prima unitate specializata.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
singura ruda de gradul I care se afla in tara este fica (nepoata mea)dar nu are 18 ani inpliniti debia in martie anul viitor inplineste,oare este o problema?
Da... trebuie sa aibe 18 ani inpliniti pentru a avea dreptul de a isi reprezenta tatal.
Asiguratorul este obligat sa deschida dosarul de dauna chiar si fara acea procura! Intr-adevar, cererea de despagubire nu poate fi semnata decat de catre proprietarul auto sau de catre un imputernicit al acestuia.

geky a scris:

va salut,azi in data de 07.12.2011 cumnatul meu a fost implicat intr-un accident auto din cauza unuia care nu a respectat semnul de circulatie cedeaza trecerea,neavand posibilitatea de al ferii la lovit,au chemat politia sa facut constatarea sa intocmit proces verbal precum celalalt a fost de vina etc.pana aici ii simplu problema este ca tot in ziua de astazi cumnatul meu trebuia sa plece in irlanda, deja avea biletul de avion asa ca a plecat urmand ca eu sa ma ocup in continuare de problema,am fost la sediul asigurari euroins la care este asigurat vinovatul ,cu procesul verbal in care sunt detalile accidentului si copia dupa asigurarea celui vinovat domnul de la asigurare mia spus ca ii pare rau dar fara o inputernicire de la cumnatul meu facuta la notar nu poate deschide dosarul,asa sa fie? alta problema masina a ramas la locul accidentului trasa pe dreapta si nu poate fi deplasata doar pe o platforma ,eu locuesc in alt oras la vreo 15 km de orasul unde este masina daca o aduc acasa pana rezolv de inputernicire cine plateste transportul?

Imi pare rau sa va contrazic....
Nu are nici-o calitate in acest dosar decat daca i se acorda printr-o procura notariala.
Va rog sa imi explicati cum se face avizarea daunei in calitate de "pagubit" sau "imputernicit" al acestuia ?
Poate stiti o modalitate de a da declaratia cu privire la eveniment ... in calitate de ce.... nici macar martor nu poate fi... daca au circulat in aceeasi masina.
Aveti pe de o parte si dreptate ca nu poate dispune de plata despagubirilor.

andreirusu a scris:

Asiguratorul este obligat sa deschida dosarul de dauna chiar si fara acea procura! Intr-adevar, cererea de despagubire nu poate fi semnata decat de catre proprietarul auto sau de catre un imputernicit al acestuia.

geky a scris:

va salut,azi in data de 07.12.2011 cumnatul meu a fost implicat intr-un accident auto din cauza unuia care nu a respectat semnul de circulatie cedeaza trecerea,neavand posibilitatea de al ferii la lovit,au chemat politia sa facut constatarea sa intocmit proces verbal precum celalalt a fost de vina etc.pana aici ii simplu problema este ca tot in ziua de astazi cumnatul meu trebuia sa plece in irlanda, deja avea biletul de avion asa ca a plecat urmand ca eu sa ma ocup in continuare de problema,am fost la sediul asigurari euroins la care este asigurat vinovatul ,cu procesul verbal in care sunt detalile accidentului si copia dupa asigurarea celui vinovat domnul de la asigurare mia spus ca ii pare rau dar fara o inputernicire de la cumnatul meu facuta la notar nu poate deschide dosarul,asa sa fie? alta problema masina a ramas la locul accidentului trasa pe dreapta si nu poate fi deplasata doar pe o platforma ,eu locuesc in alt oras la vreo 15 km de orasul unde este masina daca o aduc acasa pana rezolv de inputernicire cine plateste transportul?

Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Problema cu euroins rca vladploscaru vladploscaru Buna ziua, Am o intrebare si vreau un sfat avizat. Masina mea parcata regulamentar dupa o intersectie, a fost avariata serios de o alta masina care venea cu ... (vezi toată discuția)