avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... un sfat va rog vrumos
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

un sfat va rog vrumos

va salut,azi in data de 07.12.2011 cumnatul meu a fost implicat intr-un accident auto din cauza unuia care nu a respectat semnul de circulatie cedeaza trecerea,neavand posibilitatea de al ferii la lovit,au chemat politia sa facut constatarea sa intocmit proces verbal precum celalalt a fost de vina etc.pana aici ii simplu problema este ca tot in ziua de astazi cumnatul meu trebuia sa plece in irlanda, deja avea biletul de avion asa ca a plecat urmand ca eu sa ma ocup in continuare de problema,am fost la sediul asigurari [EDITAT] la care este asigurat vinovatul ,cu procesul verbal in care sunt detalile accidentului si copia dupa asigurarea celui vinovat domnul de la asigurare mia spus ca ii pare rau dar fara o inputernicire de la cumnatul meu facuta la notar nu poate deschide dosarul,asa sa fie? alta problema masina a ramas la locul accidentului trasa pe dreapta si nu poate fi deplasata doar pe o platforma ,eu locuesc in alt oras la vreo 15 km de orasul unde este masina daca o aduc acasa pana rezolv de inputernicire cine plateste transportul?
daca o las acolo cine raspunde de masina?
poate ma puteti sfatui va rog frumos.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 11:47, 11 Decembrie 2011
va salut,declaratia cu privire la cele intamplate a fost data la politie de catre proprietarul masini care a si fost in cauza,martor care a fost in masina in momentul accidentului este fica celui in cauza adica pagubitul,mi se parea normal ca asiguratorul sa vina macar sa constate pagubele masini si sa o iau de acolo pana imi vine inputernicirea.
Pasagerii si rudele de gradul I nu pot fi considerati martori acestia fiind prepusi ai acestuia.
@geky:
Una din obligatiile asiguratului conform normelor , este aceea de a anunta/aviza dauna.Inteleg ca nu va plati nimic dar incercati sa-l "impingeti" sa avizeze el dauna pana vine imputernicirea.Poate un sms energic, in care puteti pune ceva consecinte (daca refuza) ar putea sa schimbe atitudinea.

Art. 33. (1) Asiguratul este obligat sa instiinteze in cel mai scurt timp
asiguratorul RCA cu privire la producerea evenimentului si sa precizeze
imprejurarile cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigatiilor
referitoare la acest eveniment sa procedeze in conformitate cu instructiunile
primite de la asigurator.

Si urmatorul alineat ar putea fi utilizat cu istetime:

(2) Asiguratul este obligat sa instiinteze in cel mai scurt timp asiguratorul
RCA, in scris, cu privire la faptul ca:
a) partea prejudiciata a solicitat despagubirea de la acesta;
b) procedurile penale sau administrative au fost indreptate impotriva lui in
legatura cu evenimentul produs si sa informeze asiguratorul RCA imediat cu
privire la demersul acestor proceduri,
precum si la rezultatul acestora;
c) partea prejudiciata si-a exercitat dreptul de a fi despagubita prin
inaintarea unei cereri catre o instanta judecatoreasca sau catre o alta
autoritate,
in situatia in care asiguratul afla despre acest lucru;
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
nucu$, utilizator
Am inteles ce vreti sa spuneti ... insa tocmai asta este si problema ca nu este lasat sa deschida / avizeze dosarul de dauna in lipsa unei imputerniciri.
Poate foarte simplu sa transmita o adresa pe email sau fax , aceasta reprezentand tot avizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Problema cu euroins rca vladploscaru vladploscaru Buna ziua, Am o intrebare si vreau un sfat avizat. Masina mea parcata regulamentar dupa o intersectie, a fost avariata serios de o alta masina care venea cu ... (vezi toată discuția)