avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand putem depune actele la somaj si care sunt acelea?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand putem depune actele la somaj si care sunt acelea?

Va rog informati-ma , daca incetam activitatea de la jumatatea luni, nu beneficiem de somaj numai de luna urmatoare ?Adica numai dupa sarbatori, putem depune actele necesare si care sint acestea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 04:57, 8 Decembrie 2011
Daca actele se depun in termen de 10 zile de la incetarea contractului veti beneficia de somaj de la data incetarii contractului. Dupa acest termen beneficiati de drepturi de la data depunerii cererii/dosarului/actelor.
Multumesc de informare. Dar daca fortam mina angajatorului , ne va pune sa cerem noi desfacerea contractului? depunerea dosarului acum de sarbatori va fi cam greoaie. angajatorul este cel care nu ne poate da de lucru .

Nu puteti "forta mana angajatorului". El va decide necesitatea si momentul restrangerii activitatii si desfiintarii unor posturi. Daca veti solicita dv. incetarea, contractul va fi desfacut cu art. 55 lut. b - acordul partilor, art. ce nu va da dreptul la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar somaj fanamarius fanamarius ma numesc MARIUS si am urmatoarea intrebare: in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj ,numai azi am primit de la patron hirtia ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre art. 31 alin. (3) si art. 55, lit. b) Iamyou Iamyou Bună ziua, Aș dori să știu, vă rog, care este diferența dintre art. 55 lit. b) și art. 31 alin. (3). Știu că ultimul presupune perioada de probă, ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere a dosarului pt. somaj roxi1379 roxi1379 Buna ziua, activitatea la fundatia la care lucrez a incetat din 12 oct. a.c., mentionez ca sunt insarcinata in luna a 4/a, si am convenit cu angajatorul sa nu ... (vezi toată discuția)