avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare preaviz

in data de 06.12.2011 am primit notificarea de preaviz,...
..avand in vedere decizia de restructurare nr 363/21.10.2011 a administratorului judiciar,in temeiul dispozitiilor:
1) art 86 alin 5 si 6din legea 85/2006cu modificarile si complectarile de rigoare
2 )art 55 lit c si art 65 din legea 53/2003.
d eci firma este in insolventa si in urma primiri preavizului in cadrul intreprinderi au mai ramas colegi incadrati pe aceleasi posturi similare cu al meu,mentionez ca sunt intretinator de familie si am 3 copii in intretinere.
deci ma pot plange la itm in baza art 81 din CCM?
si de asemenea as dori sa stiu daca beneficiez de prevederile art 78 din CCM si care ar fi demersurile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 8 Decembrie 2011
Invocarea unor articole dintr-un act care nu este in vigoare nu va aavea niciun efect castigotor pentru dvs, in cazul unui eventual litigiu ... art.67 C.mun. prevede ca , salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. ... asadar, nu este obligatoriu acordarea acestora decat daca sunt prevazute in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului sau in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu cici_ka cici_ka Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu ţin de persoana salariatului, acesta mai beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
Buna VALYTA VALYTA AM FOST CONCEDIATA DE CURAND IN BAZA ART 65 CODUL MUNCII (REDUCERE DE PERSONAL) SI AM CITIT PE NET CA AS AVEA DREPTUL LA UN SALARIU COMPENSATOR EGAL CU ... (vezi toată discuția)