buna ziua!va rog frumos poate ma lamuriti si pe mine sa stiu ce am de facut.am lucrat in M.A.P.N intre anii 2003 -2010 soldat gradat voluntar(SGV) in martie 2010 am intrat in concediu de crestere al copilului stiind k beneficiez de concediu 2 ani .in decembrie 2010 contractul de munca nu mi-a mai fost prelungit de catre comandantul unitatii militare avand ca motivare prevederile art 45,alin.1 lit.g) din legea 384 din 10.10.2006 .sa tinem cont ca am mai avut 2 prelungiri de contracte anterioare.ce as putea face?m-ar ajuta cu ceva daca as da M.A.P.N in judecata?intervine codul muncii?
Nu are cum sa intervina prevederile altei legi .. c.i.m. a incetat la expirarea duratei pentru care a fost incheiat , deoarece una dintre părţi nu a mai optat pentru reînnoirea contractului .. in speta, MAN nu a mai dorit prelungirea duratei contractului.
In acest sens, art.50 din legea mentionata de dvs prevede :
.......
(3) Soldaţii şi gradaţii voluntari nu pot fi trecuţi în rezervă pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani ori pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică numai până la expirarea duratei pentru care a fost încheiat contractul.
am inteles.deci in concluzie pot rezolva ceva sau nu?va dati seama eu am ramas fara banii de indemnizatie din ian 2011.am si un credit ipotecar si nu mai am posibilitate de plata.mai are rost sa-mi angajez un avocat pt aceasta tema?
pai tocmai de aceasta problema ma intereseaza.in decembrie 2010 mi-a expirat contractul de munca si nu a mai fost prelungit.si din ianuarie 2011 nu am mai primit banii de indemnizatie.pana atunci banii fiind virati in contul in care imi intra salariul.eu optasem pt indemnizatie 85%din salariu.acum va dati seama este o perioada lunga de timp,copilul face 2 ani de februarie 2012.in concluzie ce as putea face pt ami recupera banii de indemnizatie?
Din cate stiu indemnizatia este platita pe durata intregului CCC .. ati intrebat la AJPS de care apartineti ? ... pentru sistarea platii ar trebui sa existe o decizie ..
Reangajare man
ntc
salut....am si eu o nelamurire....anul trecut in octombrie mi-am dat demisia din aramata ....eram angajat ca sgv....acum as vrea sa ma reangajez doar ca in ... (vezi toată discuția)