avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ref. stingere/compensare a documentelor ce se storneaza
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ref. stingere/compensare a documentelor ce se storneaza

Am si eu o intrebare si totodata o nelamurire pentru care va rog, daca se poate, sa ma ghidati spre o rezolvare sau cel putin lamurire personala:

Documentele ce reprezinta facturi fiscale de forma 411 = 472 ce se storneaza conform principiilor contabilitatii cu specificarea numarului de factura pe care il storneaza etc, asadar o nota contabila 411 = 472 cu semnul minus, si in lipsa unui modul in softul contabil de stingere a acestor facturi fara intocmirea de note contabile, se poate folosi un artificiu contabil de forma 5121 = 411 cu semnul plus si concomitent 5121 = 411 cu semnul minus, pentru stingerea/compensarea acestor facturi?

In speranta ca m-am facut inteles,

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Dragos1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters228228 , utilizator 20:00, 9 Decembrie 2011
t.simona a scris:

Solutia cu modulul de compensari (cu conditia ca in cazul discutat sa faca compensarea fara a face nici o nota contabila, pt ca daca face nota 4111 = 4111 cu 100 lei consider ca este mult mai gresit decit artificiul despre care se vorbeste atit de mult in prezentul topic) este una ideala.

exista aceasta solutie (fara nota contabila) intr-un (cel putin) soft extrem de raspandit, vechi, dar extrem de "actualizat", care mai e si gratis (pana la un punct).

in conditiile astea a face manual note contabile "artificiu" in nestire (fara niciun document justificativ), ca sa simulam o situatie comerciala (situatie (numai cu) facturi neincasate clienti) e o munca degeaba (justificata numai daca o plateste cineva la numar de inregistrari contabile, dar nu cred)...

sau poate numai asa, ca un exercitiu teoretic.

altfel, se poate spune (fortat) ca n-ar interzice nimeni si nimic acele note "artificiu".
bine, insa, ca nu sunt obligatorii.:))

ps

si eu cred ca inregistrarea aia de "compensare" (4111=4111) care o aveti in softul ala scump, e o aberatie.

Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
ContSters228228, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo vidiva vidiva primesc un bilet la ordin pe care il girez catre o alta societate . eu cu ce raman, ca document justificativ si ce inregistrari ar trebui sa fac ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)
Factura inregistrata gresit denisa2011 denisa2011 buna ziua in luna martie 2012 am inregistrat o factura fiscala cu 100 de lei in plus fara tva cum fac sa coerctez aceasta eroare am facut 4111=4427 -24 si ... (vezi toată discuția)