avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa calitate procesuala activa vs. actiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa calitate procesuala activa vs. actiune neintemiata

Dragi colegi,
De curand, increderea in mine mi-a fost pusa la incercare de o hotarare judecatoreasca pronuntata de Judecatoria Oltenita.
Un simplu dosar de iesire din indiviziune. Partile au cumparat un teren si o mica constructie, in cote egale, ambii figurand in actul de proprietate. Ulterior au extins constructi, fara a avea autorizatie de construire. Dupa o perioada, clienta mea a decis sa sisteze starea de indiviziune. Am formulat cererea de chemare in judecata, si, surpriza ... Instanta respinge cererea de chemare in judecata ca neintemeiata. Motivarea : nu am dovedit existenata dreptului de proprietate, intrucat din contractul de vanzare-cumparare lipseste incheierea de atestare ( desi existau stampilele notariale, pe fiecare pagina ).
Nemultumita, fac apel. Motivul : lipsa rol activ, instanta nu mi-a solicitat sa depun niciun act la dosar ( daca avea vreun dubiu trebuia sa-mi solicite acte ); daca nu am dovedit existenta dreptului de proprietate, n-am calitate procesuala activa, nu imi respinge actiunea ca neintemaiata, ca sa am autoritate de lucru judecat.
Surprinzator, instanta de apel respinge apelul ca neintemeiat.
Dragi colegi, oare imi scapa mie ceva ? Sa incurce instantele lipsa calitatii procesuale active cu temeinicia ? Sau eu trebuie sa ma las de avocatura ? X-(
Va rog, sfaturi ! Plsssss
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 23:28, 7 Decembrie 2011
sincer , nu ma surprinde modul de solutionare ,nu santeti prima siiiiiiiiiii nu ve-ti fi nici ultima .Interesul celeilate parti P L U S ... p l u s un avantaj sau o amentare ,interventiea superiorului ... ce sa faci cu relatiile in sus . SIGUR ACEST MOTIV DE RESPINGERE A SPETEI DTR-A. MA SCUZATI DAR CUNOSC SI AM SUPOORTAT CHIAr EU ACEST MOD DE A DA O SENTINTA . Asa-i santem supusi ..... sanatate si bafta ca altceva nu vad sa realizati ,poate sa va dea " lipsa de interes " ca este practica judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am depus o cerere de chemare in judecata impotriva unei banci, avand ca obiect clauze abuzive. In fond, a fost ... (vezi toată discuția)
Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului x ca neîntemeiată Mir25 Mir25 Ce anume inseamna :\"Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului X ca neîntemeiată\"? La cursurile de drept calitatea procesuala ... (vezi toată discuția)
Bej intimat ? ...si alte ciudatenii Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Creditorul introduce o plingere cf.art.53 din legea 188/2000 impotriva unui p/v impediment, intocmit de catre execut.jud. Instanta investita cu aceasta ... (vezi toată discuția)