avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instituirea tutelei pentru varstnici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instituirea tutelei pentru varstnici

Am o bunica de 87 ani care are doar 1 clasa si hemipareza dreapta(nu poate semna..) la Tr Severin, iar eu sunt din Bucuresti. Are o singura fata in viata care locuieste cu ea, dar si are dificultati la deplasare, mers. Cum se poate trece bunica sub tutela mea sau a fiicei ei( matusa mea) ? Care sunt pasii, demersurile ce trebuie facute? E clar ca bunica mea, ne stiind sa citeasca, nu-si poate administra drepturile si are nevoie de cineva apt fizic si psihic s-o ajute. Multumesc pentru atentie!
Trebuie sa va adresat iinstantei de tutela de la domiciliul bunicii dvs. ,co o cerere, pentru a obtine decizia de numire ca tutore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dac proprietara unui apartament este inregistrata cu probleme psihice cum poate sa vanda ap? eu12345 eu12345 Buna ziua, am inteles ca, in acest caz, este nevoie de un tutore. Care sunt demersurile necesare pentru desemnarea unui tutore, ce inseamna tutore? Va ... (vezi toată discuția)
Tutela sau alta actiune Imparatul Imparatul Sora mea care este minora, de cand au murit parintii nostri, locuieste cu mine. Adica de vreo 3 ani de zile. Eu am grija de ea, eu o cresc, o educ, etc. Ca sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ambii mei părinți în vârstă de 76, respectiv ... Holomcristinamagdalena Holomcristinamagdalena Bună ziua! Ambii mei părinți în vârstă de 76,respectiv 78 au probleme de sănătate fizice corespunzătoare vârstei dar mai ales neurologice și ... (vezi toată discuția)