avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema placa video-garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema placa video-garantie

in anul 2007 in luna august am achizitionat o placa video de 913 ron de la un magazin on-line.
anul acesta pe la sfarsitul lunii septembrie acesta s-a stricat . am duso in service si dupa vreo 2 saptamani am fost anuntat ca aceasta nu se poate repara si nici schimba cu un model identic . si mi s-a propus sa aleg o alta placa video de 350 ron ( care este mai slaba ca a mea) . ei mi-au evaluat fosta mea placa in functie de uzura morala a acesteia .
este oare corect sa imi propuna o placa video de 350 ron ? sau pot cere una de 913 ron cat am dat eu initial ?
cei de la opc mi-au zis luni ca imi pot cere toti banii ( 913 ron) si azi cand am fost sa depun plangerea mi-au spus ca este corect si legal oferta lor de 350ron .... pana la urma nu stiu ce sa mai cred... cum este de fapt ?

va copiez legea putin mai jos . va multumesc anticipat !

Ordonanta nr. 21/1992
din 21/08/1992
privind protectia consumatorilor
Versiune actualizata la data de 31/12/2007

Art. 15. - (1) Restituirea contravalorii sau înlocuirea produsului achizitionat ori a serviciului prestat se face imediat dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia, daca aceasta situatie nu este imputabila consumatorului.
(2) Restituirea contravalorii produsului sau serviciului se face la valoarea actualizata a acestuia, calculata în functie de indicele de inflatie comunicat de Institutul National de Statistica. Valoarea actualizata astfel calculata nu va putea fi mai mica decât contravaloarea produsului sau serviciului pe care operatorul economic obligat la restituire o percepe pentru produse sau servicii de acelasi fel, în momentul restituirii.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:05, 12 Octombrie 2008
Buna!
In logica art 15 al 2 din O.G. citata de dv ar trebui sa va restituie atatia bani cat costa azi o placa video cu aceleasi caracteristici ca aceea pe care o aveti si s-a stricat.
Cred, totusi, ca e in regula si daca furnizorul va restituie integral macar suma achitata acum un an...
Nu stiu ce sa zic... Faceti o noua cerere la OPC, in care sa descrieti situatia de fapt si sa specificati ca ei nu va pot oferi o placa identica si nici nu poate fi vorba de reparatie in acest caz si doriti restituirea sumei... Furnizorul va poate propune ceva, dar nu sunteti obligat sa acceptati...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea unui produs care nu a putut fi reparat EPurpl3 EPurpl3 Buna ziua, am o problema cu un produs cu care am fost in service de mai multe de 4 ori fara nici nu rezultat. Este evident ca nu poate fi reparat iar eu as ... (vezi toată discuția)
Depășirea celor 15 zile de garanție și impunerea de restituire a sumei din acea perioadă! AlexandruSV AlexandruSV Bună ziua, Am achiziționat anul trecut în Februarie o placă video de pe un site bine cunoscut în România. În data de 14 Aprilie placa video nu mai ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)