avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

La un angajat cu contract de munca pe perioada determinata ,s-a intocmit 2 acte aditionale de prelungire a duratei contractului dupa care salariatul s-a lichidat acum o luna. Angajatul vrea din nou sa se angajeze la firma noastra. Se mai poate intocmi contract de munca pe perioada determinata?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 8 Decembrie 2011
CODUL MUNCII: CAPITOLUL VI
Contractul individual de munca pe durata determinata



Art. 80. - (1) Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.

(2) Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.

(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.

(4) Intre aceleasi parti se pot incheia cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata succesiv, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82.

(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata, incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive. (Legea nr. 371/2005)

[ link extern ]
Buna ziua,

Art. 82 alin 4 din Codul Muncii/2003,cu completarile si modificarile ulterioare : " intre aceleasi perti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata". La alin 5 al aceluiasi art. :" contractele individuale de munca pe perioada determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare".
Da, se poate angaja pe o durata de maxim 12 luni ... art.82 alin.5 C.mun.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Am un angajat la care ii expira contractul pe durata determinata de 24 luni. Ca sa nu-l angajez pe durata nedeterminata, pentru ca nu stiu ce se ... (vezi toată discuția)
Despre contractul individual de munca valcris valcris Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am angajat trei persoane cu contract individual de munca pe perioada determinata de 6 luni. La 31 decembrie ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)