avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care e ultima zi in care poate face recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care e ultima zi in care poate face recurs?

Buna ziua!
o prietena are o sentinta intr-un proces civil,unde a avut castig de cauza si este specificat faptul ca paratul poiate face recurs in termen de 15 zile.
Sentinta a fost data pe 23 noiembrie 2011.
Intrebarea mea este care e termenul pana cand paratul poate face recurs?Sunt 15 zile calendaristice (in acest caz,azi ar fi ultima zi) sau 15 zile lucratoare (eliminand sambata si duminica si 1 dec.care e sarbatoarea nationala)-dupa calculele mele ar fi 15 decembrie?
Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: marturie , utilizator 20:05, 17 Aprilie 2014
Nu. Asteapta sa se comunice partilor acasa si dupa ce o vor primi numara 15 zile. ramine valabil ce am spus , ca nu se comunica tuturor partilor in aceeasi zi. Comunicarea se face in citeva saptamini pina la 1 luna si jumatate - asa am observat eu din experienta. depinde de volumul de munca pe care il are respectivul judecator. Orcicum , ca sa iti dau o veste buna, daca solutia este motivata corect, este mentinuta si de instanta de recurs - asta e tot din observatie proprie.
Am castigat in calitate de reclamant un proces civil in granituire, " Cu recurs în 15 zile de la comunicare."

Hotararea s-a pronuntat pe 27.02.2014, s-a expediat postal pe 24.03.2014, s-a receptionat pe 27.03.2014.

Avocatul paratilor a introdus recurs...., data declarata 15.04.2014 pe site-ul portal.just.ro

Ce parere aveti ? Recursul a fost introdus in termenul legal :-/ ?

Daca avocatul paratilor a trimis recursul prin posta, se ia de baza data cand Recursul a ajuns la Judecatorie sau data cand avocatul a pus recursul la Posta ?
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
marturie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)
Termen apel - stabilire program vizitare minori DErcan DErcan buna seara sau buna dimineata! intr-un dosar de stabilire program vizitare minori solutia data a fost cu admitere a cererii principale dar cu apel. va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cele 15 zile pentru "irevocabil" legal2010 legal2010 Cum se calculeaza cele [b]15 zile pentru ca o hotarare judecatoreasca sa devina irevocabila si definitiva (sa nu mai poata fi atacata) [/b]? [b]15 zile ... (vezi toată discuția)