Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, si, recent, vis-a-vis de bloc, mai exact chiar peste drum, au inceput lucrarile pentru constructia unui bloc nou locativ, care va avea conform proiectului 10 etaje + etaj comercial. Spatiul destinat acestui bloc este foarte mic si va fi amplasat chiar linga o scoala.
Cu ceva timp in urma seful scarii din blocul nostru a inceput sa stranga niste semnaturi ilegale ale locatarilor pentru a-si da acordul la constructi aacestui bloc, in schimb pomitandu-le suma de 500-1000 euro din partea celor care vor construi.
Conform legii, stiu ca e nevoie de acordul notarial al locatarilor din vecinatate.
Spuneti-mi, va rog, cat de importante sunt acele semnaturi puse pe o foaie nestampilata. A doua intrebare ar fi, daca din partea asociatiei noastre ar veni un refuz oficial pentru constructia acestui bloc, care ar fi sansele ca el sa nu se construiasca?
De la constructia lui, 8 apartamente vor pierde din start aparitia soarelui in casele lor, intrarea in intimitatea locatarilor, asa cum ne vom vedea reciproc cu vechinii de vis-a-vis cand intram la baie, scaderea temperaturii in bloc cu cateva grade din cauza umbrei care se va crea de acest bloc-cauza, inesteticul acestei cladiri, asa cum va fi cea mai inalta din zona, situarea blocului chiar la 20 m de scoala, 2-3 ani de zile de zgomote, vibratii, pericole pentru copiii nostri si pentru blocul nostru, in cazul in care poate sa se produca un cutremur s.a.m.d.
Distanta dintre hotarele blocurilor, ar fi nu mai mare de 20-25 m, unul in fata altuia.
Va multumesc mult.