avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie bloc locativ in vecinatate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie bloc locativ in vecinatate

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, si, recent, vis-a-vis de bloc, mai exact chiar peste drum, au inceput lucrarile pentru constructia unui bloc nou locativ, care va avea conform proiectului 10 etaje + etaj comercial. Spatiul destinat acestui bloc este foarte mic si va fi amplasat chiar linga o scoala.
Cu ceva timp in urma seful scarii din blocul nostru a inceput sa stranga niste semnaturi ilegale ale locatarilor pentru a-si da acordul la constructi aacestui bloc, in schimb pomitandu-le suma de 500-1000 euro din partea celor care vor construi.
Conform legii, stiu ca e nevoie de acordul notarial al locatarilor din vecinatate.
Spuneti-mi, va rog, cat de importante sunt acele semnaturi puse pe o foaie nestampilata. A doua intrebare ar fi, daca din partea asociatiei noastre ar veni un refuz oficial pentru constructia acestui bloc, care ar fi sansele ca el sa nu se construiasca?
De la constructia lui, 8 apartamente vor pierde din start aparitia soarelui in casele lor, intrarea in intimitatea locatarilor, asa cum ne vom vedea reciproc cu vechinii de vis-a-vis cand intram la baie, scaderea temperaturii in bloc cu cateva grade din cauza umbrei care se va crea de acest bloc-cauza, inesteticul acestei cladiri, asa cum va fi cea mai inalta din zona, situarea blocului chiar la 20 m de scoala, 2-3 ani de zile de zgomote, vibratii, pericole pentru copiii nostri si pentru blocul nostru, in cazul in care poate sa se produca un cutremur s.a.m.d.
Distanta dintre hotarele blocurilor, ar fi nu mai mare de 20-25 m, unul in fata altuia.

Va multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
steluta79, utilizator
Prin normele metodologice nu se stabileste o distanta minima. Aceasta distanta este reglementata prin codul civil in cazul cladirilor imediat invecinate (calcan in calcan) si este cea de 1,9 m si prin reglementarile urbanistice pentru zona in care se construieste. In cazul expus mai sus, cladirea care se construieste nu este in imediata vecinatate a blocului existent, intre ele fiind o strada. In acest caz retragerile blocului nou sunt stabilite prin PUD sau PUZ si le puteti afla de la primaria in raza careia se afla constructia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)
Amplasare casa Della Della am inteles ca in martie 2009 a intrat in vigoare o hotarare locala in Timisoara conform careia nu poti construi decat cu acordul vecinilor dat la primarie sau ... (vezi toată discuția)
In ce consta acceptul vecinului daniela.ilea daniela.ilea Doresc sa-mi construiesc o casa pe terenul proprietate dar cat mai aproape de limita de proprietate. Pentru acest lucru am nevoie de acceptul ... (vezi toată discuția)