Buna ziua pe data de 22 august mi sa incheiat contractul de munca,pe data de 29 septembrie am intrat oficial in somaj...abia am aflat ca sunt insarcinata ,voi naste la inceputul lunii august,somajul mi se va incheia pe 29 martie iar de atunci am posibilitatea de a imi baga cartea de munca la o firma,voi beneficia de indemnizatie tinand cont de acea intrerupere 22 august-29 septembrie?
Multumesc,astept raspuns!
Veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece se iau in calcul si fractiunile de luna asa cum spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
Multumesc frumos pt.raspuns...dar vad la citatul dv,art.4 alin.2
"(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6)."
Eu inteleg ca trebuie sa ai minim 14 zile lucrate in luna respectiva iar eu in luna septembrie am 2 zile,29 si 30...
Am fost la biroul unde se depun dosarele pt indemnizatie si mi s-a spus ca nu voi beneficia de indemnizatie,pt.ca nu se accepta intrerupere mai mare de 15 zile...din vina celor de la somaj am aceasta intrerupere,ce sa fac sa ii dau in judecata?am fost la 2 zile dupa ce mi sa ...incheiat contractul de munca si mi sa spus de cei de acolo ca nu am vechimea necesara pt.a intra in somaj,am fost la cateva zile cu dosarul la o cunostinta cand sa uitat pe acte aveam 2 ani de vechime in urma intrari in concediul de maternitate(concediul de maternitate mi sa incheiat pe 21 iunie 2011),cei de la somaj nu au vazut,m-am intors cu dosarul si cu biletel...m-au mai intarziat si iata ca am ajuns cu aceasta intrerupere 22 august-28 septembrie
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
2. Mergeti din nou la "birou" si aratati-le textul de lege.