Va rog frumos sa ma ajutati intr-o speta,cum pot ataca creantele inscrise in tabelul creditorilor daca acestea nu sunt adevarate?(detin inscrisuri in sensul acesta)
Am aflat ca s-a cerut raspunderea mea patrimoniala foarte tarziu,am verificat tabelul de creante si este format din sume care nu au suport legal,chiar nu inteleg cum a fost admis!!!
Tabelul preliminar al creantelor se contesta in termen de 5 zile de la publicarea lui in BPI.
Daca vorbiti de atragerea raspunderii patrimoniale atunci pot presupune ca termenul de contestare a este depasit.
Creantele au fost admise de lichidator in baza documentelor depuse de creditor odata cu cererea de admitere a creantei si pe baza documentelor contabile pe care le-ati predat dvs. la cererea acestuia. Ati predat documentele contabile lichidatorului? Daca detineti inscrisuri care dovedesc ca datoriile nu sunt cele cerute de creditori dar nu le-ati predat lichidatorului nu trebuie sa va mirati ca acesta a acceptat creante mai mari avand dovezi doar din partea creditorilor.
Multumesc frumos de raspuns!
Am predat toate documentele lichidatorului,dar acesta cred ca nus-a obosit prea mult sa caute in documente daca creditoare are sau nu dreptate.
Detin inscrisuri care le-am predat lichidatorului si nu le-a luat in seama,ma gandeam sa incerc o contestatie pe art.75 din legea 85/2006,ce spuneti?
Incercati sa depuneti contestatia in temei art. 75, ar fi posibil ca judecatorul sindic sa o admita daca aveti dovada ca valoarea creantei nu este corecta.
Consultati dosarul la arhiva tribunalului si vedeti cum a justificat creditorul suma inscrisa in tabel ca sa puteti sublinia unde s-a produs eroarea sau care anume din sume sunt nedatorate.