avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum pot ataca tabelul creantelor?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum pot ataca tabelul creantelor?

Va rog frumos sa ma ajutati intr-o speta,cum pot ataca creantele inscrise in tabelul creditorilor daca acestea nu sunt adevarate?(detin inscrisuri in sensul acesta)
Am aflat ca s-a cerut raspunderea mea patrimoniala foarte tarziu,am verificat tabelul de creante si este format din sume care nu au suport legal,chiar nu inteleg cum a fost admis!!!
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 21:22, 10 Decembrie 2011
Tabelul preliminar al creantelor se contesta in termen de 5 zile de la publicarea lui in BPI.
Daca vorbiti de atragerea raspunderii patrimoniale atunci pot presupune ca termenul de contestare a este depasit.
Creantele au fost admise de lichidator in baza documentelor depuse de creditor odata cu cererea de admitere a creantei si pe baza documentelor contabile pe care le-ati predat dvs. la cererea acestuia. Ati predat documentele contabile lichidatorului? Daca detineti inscrisuri care dovedesc ca datoriile nu sunt cele cerute de creditori dar nu le-ati predat lichidatorului nu trebuie sa va mirati ca acesta a acceptat creante mai mari avand dovezi doar din partea creditorilor.
Multumesc frumos de raspuns!
Am predat toate documentele lichidatorului,dar acesta cred ca nus-a obosit prea mult sa caute in documente daca creditoare are sau nu dreptate.
Detin inscrisuri care le-am predat lichidatorului si nu le-a luat in seama,ma gandeam sa incerc o contestatie pe art.75 din legea 85/2006,ce spuneti?
Incercati sa depuneti contestatia in temei art. 75, ar fi posibil ca judecatorul sindic sa o admita daca aveti dovada ca valoarea creantei nu este corecta.
Consultati dosarul la arhiva tribunalului si vedeti cum a justificat creditorul suma inscrisa in tabel ca sa puteti sublinia unde s-a produs eroarea sau care anume din sume sunt nedatorate.
....multumesc mult de tot|!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie tabel preliminar caprice caprice In cate exemplare se depune contestatia la tabelul preliminar al creantelor si pe ce temei legal ( articol )se bazeaza contestatia ce face referire la ... (vezi toată discuția)
Contestatie tabel preliminar otilia13 otilia13 Buna ziua! Am depus o declaratie de creanta in termen la tribunalul comercial stand linistita ca se admite cererea fiind vorba de o creanta certa, lichida si ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in aceste situatii tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Despre prima situatie am mai scris, dar nu am primit nici un raspuns concret: am cerut insolventa simplificata in calitate de debitor, s-a ... (vezi toată discuția)