avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... buna ziua
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

buna ziua

sunt pfa instructor auto si vreau sa stiu daca pot deduce din cheltuieli:tel fix si mobil,intretinere si curent din apartament [ locuinta si sediu pfa ]. cat % ?.valoarea bonurilor fiscale pana la ce suma? ex [spalatorie auto,vulcanizare] sau la magazin pt sume mici. ex.[pt. un bec ,apa distilata ,1L ulei,sau altele].Sau pt orice am nevoie de factura? In oradea am auzit un zvon ca din 2012 se trece iar la impozitarea pe baza normei de venit.[eu sincer as vrea, ca e mult mai simplu]
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:19, 10 Decembrie 2011
pentru a putea deduce cheltuielile cu utilitatile trebuie sa aveti un contract de comodat incheiat intre dvs. ca persoana fizica si PFA.
astfel veti trece pe cheltuieli o cota parte din facturile primite, proportional cu suprafata din contract.

nu exista un procent standard, acesta se stabileste in functie de imobil. (de ex. daca este un apartament cu 2 camere, se va inchiria o camera si spatii comune, deci 50% din spatiu, iar daca este un apartament cu 3 camere, se va inchiria 30%, tot o camera)

incepand cu feb 2009 bonurile fiscale < 100 lei nu mai reprezinta documente justificative si veti avea nevoie de factura fiscala pentru orice bon.

in anul 2011 exista norma de venit pentru instructori auto, mai multe detalii aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare formular 200 pt anaf delfinut delfinut Am ceva nelamuriri cu privire la completarea formularului 200, de vreo 3 ani de cand desfasor activitatea cu acest PFA, il cam completez dupa cum mi se pare ... (vezi toată discuția)
Masina personala nu este integistrata in pf dana-bianca dana-bianca Buna seara;am in pf vulcanizare,masina este pe numele meu,pot eventualele cheluieli(motorina,ulei...etc) sa le trec la scadere ducand bonuri fiscale la ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)