avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire locuinta

Buna ziua,

In luna septebrie a.c. in urma unei ploi abundente, mi s-a inundat locuinta.
Firma asiguratoare a deschis dosar de dauna.
In urma constatarii pe care a facut-o persoana responsabila , a ramas sa ii transmitem, pentru a completa dosarul de dauna, cateva documente. Acestea le-am depus personal la sediul firmei.
Desi acest constatator si-a lasat cartea lui de vizita, pentru a mentine legatura, acesta nu a mai fost de gasit.
Nici la telefon si nici la email nu raspunde. Cand am fost la sediul firmei ,sa depun documentele pentru dosarul de dauna, mi s-a spus ca aceasta persoana este pe teren...
Firma are un nr. de telefon pentru relatii cu clientii.. la care am sunat de cateva ori, Mi s-a dat ba nr. de telefon, ba email acestei persoane care nu este de gasit. De fiecare data cand am sunat mi s-a comunicat acelasi lucru : este pe teren...

Intrebarea mea ar fi:
Ce pot sa fac in asemenea caz? Au trecut 3 luni de la eveniment, iar eu nu stiu cu cine pot sa vorbesc pentru a afla starea dosarului de dauna(in vederea despagubirii).
As putea depune plangere la OPC?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 16:25, 9 Decembrie 2011
Dosarul trebuia instrumentat pana acum si ma surprinde ca v-au plimbat atata pe drumuri. Spuneti-mi asiguratorul respectiv nu are sediu central la care sa va adresati? Prima reclamatie acolo trebuie facuta, apoi la CSA si apoi vedeti ce se intampla. Poate ca este nevoie de o actionare in instanta.
Problema dumneavoastra este cat se poate de simpla.
Intrebarea mea este daca in momentul in care ati depus acele documente ati solicitat copie cu numar de inregistrare pentru ca in caz contrar acestia or sa le faca nevazute si puteti astepta mult si bine.
O alta problema des intalnita in cadrul societatilor de asigurari este ca acestia au in general personal specializat de daune in domeniul auto, pentru astfel de dosare acestia contituie un departament separat.
Depinde si la ce societate sunteti asigurat.... cunosc societati la care personalul de daune nu stie sa lichideze altfel de dosare decat pe cele de RCA si Casco.
Intocmiti un deviz de reparatie pe care il depuneti la asigurator impreuna cu o cerere de despagubire si solicitati sa va fie inregistrate aceste documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema [editat] jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la o persoanã decedatã movix movix Buna seara!Mama mea a decedat in urma cu 5 luni (2 iunie) si avea un credit de nevoi personale la o bancă din iunie 2011, noi nestiind de acest aspect. După ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari Soffia Soffia Buna ziua, Sotul meu a contractat un credit acum 7 ani si a fost obligat la incheierea unei polite de asigurari de viata la BCR Asigurari. Acesta a ... (vezi toată discuția)