avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se pot executa bunurile comune in urma neplatii unor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se pot executa bunurile comune in urma neplatii unor rate de catre un sot?

Am si eu o problema care ma nelinisteste si cred ca aicea o sa gasesc un raspuns competent
Sotia are restante la o descoperire de card de vreo 3400, cardul de salariu fiind expirat iar ultima plata a facut-o in urma cu vreo 2 ani cand nu eram casatoriti.
A primit recent telefoane si o instintare de la o firma de recuperari ca o sa fie executata silit si o sa-i fie vandute bunurile, acuma intrebarea mea este: pot sa fie executate bunurile comune cumparate in timpul casniciei pt restanta ei sau doar bunurile pe care le-a avut inainte de casatorie care practic sunt putine
Cel mai recent răspuns: otonel , utilizator 00:08, 10 Decembrie 2011
Datoria e proprie a sotiei si pt acea datorie raspunde cu bunurile proprii , iar daca creditorul nu se indestuleaza din valorificarea acestor bunuri , va cere partajul bunurilor comune pt a executa silit cota sotiei. Avand in vedere suma, poate se limiteaza la o poprire pe salariul sotiei.
E mai avantajos pt ambele parti sa ajungeti la o intelegere cu fima de recuperare si sa platiti ( sotia) datoria in rate
Va multumesc de raspuns, sper sa nu ajungem la asa ceva iar proprire nu are pe ce-i pune ca nu lucreaza acuma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune serbanc serbanc Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care sotul pierde un proces cu statul si trebuie sa plateasca niste daune daca bunurile sotiei care sunt pe numele ei(ex ... (vezi toată discuția)
Casatoria si creditele gabbi_x gabbi_x ce se intampla in cazul in care unul dintre parteneri are credit dinainte de casatorie? obligatia creditului devine comuna o data cu actul casatoriei ? (vezi toată discuția)
Sotia raspunde pentru datoriile sotului, daca aceasta nu stia de ele si nu a semnat nici o hartie? CSZ CSZ Solicit raspuns la urmatoarea intrebare? Sotul face imprumuturi de la o banca pentru achizitie bunuri casnice. Familia crede ca a achitat din salar. Dar ... (vezi toată discuția)