eu si fratele meu suntem parte intrun proces de stabilire a succesiunii cu mama vitrega ,noi fiind paratii.obiebtul dezbaterii succesiunii il face un apartament bun propriu al tatalui meu.tatal meu a decedat in 15 matie 2011,la acea data fratele locuia in alta parte dar in buletin adresa e la aceasta casa(el neavand alta locuinta locuia la o concubina).de la decesul tatalui pana in prezent actuala sotie locuieste in aceasta casa fara ca noi sa avem acces schimband yala de la usa.fratele meu nu mai locuieste la fosta concubina si doreste sa revina in acasa tatalui.cum poate face asta pe cale legala(fara scandal)avand in vedere ca suntem in plin proces?poate judecatorul sa o oblige pe mama vitrega intrun fel sa puna la dispozitiue o camera fratelui?ce poate face?
Sa formuleze deocamdata o plangere la Politie in care sa arate ca nu i se permite accesul in aceea locuinta dupa decesul tatalui si sa faca mentiunea ca domiciliul statornic este la aceea adresa.Sa depuna certificatul de deces in copie si contractul de vanzare cumparare al bunului imobil.Aceasta pentru a face dovada calitatii de succesor.
Partaj succesoral
ni_leta
Buna ziua
Va rog daca ma poate indruma cineva in urmatoarea speta:
- am dezbatut succesiunea dupa tatal meu si s-au stabilit cotele intre mine si ultima ... (vezi toată discuția)